Bojazni za tekme Zlata lisice naj ne bi bilo. Foto: BoBo
Bojazni za tekme Zlata lisice naj ne bi bilo. Foto: BoBo
Stečaj SK Branik

Postopek ni presenečenje, saj je imel klub že dlje časa likvidnostne težave. Bojazni za tekme Zlate lisice, ki jih vseskozi organizira Branik, pa naj ne bi bilo.

Večer poroča, da je stečaj pravzaprav "olajšanje" za klub, ki bo tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju za dekleta še naprej organiziral, a očitno pod drugim imenom.

Klub bo v prihodnosti lažje deloval
"Za tekmovanje je stečaj po svoje olajšanje. Problema ni, saj tekmo dobi Slovenija. Mednarodni smučarski zvezi FIS je vseeno, kako se klub imenuje, važni so ljudje, lokacija in tradicija. Stečaj je celo pozitiven z vidika, da se bodo razčistile stvari, klub pa bo lažje deloval, saj ga ne bo tepla preteklost, za katero sedanjo vodstvo ni krivo. Seveda pa branikovcem, ki jih je nekaj tisoč, ni vseeno, da se je to zgodilo," je osebno mnenje Uroša Mencingerja, tiskovnega predstavnika Zlate lisice, piše Večer.

Branik je bil že leta 2014 v postopku poenostavljene prisilne poravnave, ki je razkril, da je imelo društvo 1,7 milijona evrov dolga, ob tem pa še 19,1 milijona evrov poroštev za kredite Športnega centra Pohorje.

Stečaj SK Branik