Prireditelji SP-ja 2021 so kljub težavam, ki jih povzroča novi koronavirus, prepričani, da bodo prvenstvo normalno izpeljali. Foto: EPA
Prireditelji SP-ja 2021 so kljub težavam, ki jih povzroča novi koronavirus, prepričani, da bodo prvenstvo normalno izpeljali. Foto: EPA

Na vprašanje, ali jim bo po 24. februarju uspelo organizirati druženje najboljših nordijskih smučarjev, je poslovni direktor SP-ja Moritz Beckers-Schwarz odgovoril: "Da, vsekakor. Trenutno se pripravljamo tako, da bi bile tribune 100-odstotno zasedene."

Glede na aktualno stanje s koronavirusom seveda ostajajo odprta številna vprašanja, a vsaj za zdaj o odpovedi ne razmišlja nihče. Tudi z Mednarodne smučarske zveze ni kakšni namigov, da se bo treba o izvedbi prvenstva še dogovoriti. O tem, ali bo treba ob slabem epidemiološkem stanju kaj spreminjati v povezavi s številom gledalcev, bodo odločale pristojne službe in bavarska deželna vlada.

Prireditelji so za zdaj s prodajo vstopnic zadovoljni. Prodali so 25 tisoč vstopnic, številne med njimi so večdnevne. Za primer odpovedi tekmovanja imajo sklenjeno zavarovanje, s katerim si bodo povrnili izpad od prodaje vstopnic tudi v primeru omejitve števila gledalcev.

Besede odgovornih pri organizaciji nordijskega SP-ja vlivajo optimizem tudi Planici in Pokljuki, kjer bosta konec leta oziroma februarja prihodnje leto svetovni prvenstvi v poletih in biatlonu.