Peter Prevc je izjemno priljubljen v Sloveniji in tudi sam priznava, da ne more več v miru popiti kave v lokalu, ne da bi ga kdo prosil za fotografiranje. Foto: BoBo
Peter Prevc je izjemno priljubljen v Sloveniji in tudi sam priznava, da ne more več v miru popiti kave v lokalu, ne da bi ga kdo prosil za fotografiranje. Foto: BoBo
Peter Prevc znova najboljša športna znamka

Prevc je nagrado prejel tretjič zapored, Mazejeva šestič zapored, Maribor pa petič. Izbor poteka od leta 2007, najmočnejše športne znamke so razglašene v okviru SPORTO konference, ki se ukvarja s športnim trženjem in sponzorstvom.

Prevc je imel neverjetno sezono 2015/16, v kateri je kar 15-krat zmagal na tekmah svetovnega pokala, veliki kristalni globus pa je osvojil z rekordno bero 2.303 točke.

Po Planici mir našel v Vietnamu
Da v javnosti nima več miru, se je že navadil. "Sam to doživljam kot del vsega tega, ko si uspešen. Mediji te iščejo in lovijo, stiki z javnostjo pri SZS-ju pa poskrbijo, da ni vsega preveč. Sam vsega cirkusa nisem doživel. Po Planici zaradi vseh obveznosti nisem imel veliko časa. Potem sem šel v Vietnam in nisem gledal slovenskih časopisov, verjamem da ste bili kar zasičeni z imenom Peter Prevc."

Kdo so dozdajšnji zmagovalci izborov za športne znamke leta, preverite tukaj.


V past socialnih omrežij se ni ujel

Na socialnih omrežjih ni pretirano veliko časa. "So super, saj si ves čas v stiku z navijači, ko ni tekem. Toda so tudi past, da jih ne spustiš preveč v zasebno življenje. Imam meje. Ne vem, kako bi bilo videti, če bi se slikal v ogledalu, ko vstanem zjutraj, se že ne bi slikal. Toda s temi omrežji obenem lahko dodatno omogočiš komunikacijo s sponzorji. Sam sicer temu ne posvečam veliko časa, obenem pa je lahko za uporabnike vse skupaj zelo monotono, recimo slike s treningov in podobno."

Pri logotipu je imela glavno vlogo partnerka Mina
Prevc je tudi razložil ozadje svojega logotipa. "Misel o logotipu je bila dalj časa v moji glavi, moje dekle Mina pa mi je lani dejala, da naj naredim nekaj. Nato je tudi pristopila in sem med procesom vse skupaj le 'obkljukal'. Najprej je bila modra barva, potem dve črki P. Vrhnja zaobljena dela sta za 45 stopinj obrnjen navzgor, desni pa je poleg tega obrnjen na drugo stran. Tako dobimo krila in mogoče tudi miniaturo skakalca. Naprej pa se je moralo moje ime prijeti, šele nato je prišel na vrsto logotip, znak. Z njim se mogoče skriva še kaj več - šport, skoki, ostrina."

Peter Prevc znova najboljša športna znamka