Petra Majdič je februarja Slovenijo dvignila na noge z epsko zgodbo. Foto: MMC RTV SLO
Petra Majdič je februarja Slovenijo dvignila na noge z epsko zgodbo. Foto: MMC RTV SLO
Majdičeva še ni pritekla do konca kariere

Slovenska športnica leta je v Kanadi osvojila bron v šprintu. Na ogrevanju je padla v luknjo ob progi in si pri tem zlomila pet reber, pozneje pa ustvarila eno najbolj "norih" zgodb slovenskega športa.

Z njo ostaja tudi ekipa
"Predvsem to me je zmotilo, da se nisem poslovila v miru. Da nisem pomahala v slovo, ampak sem se bila prisiljena posloviti. Sicer sem se vmes že spraševala, kaj mi je tega treba, ampak sem sklenila, da nadaljujem vsaj še eno leto. Sicer je bil moj pogoj oziroma moja želja, da bi nadaljevala z isto ekipo in po besedah Smučarske zveze Slovenije bodo pogodbe s trenerjem Ivanom Hudačem in serviserjem Gian-Luco Marcolinijem podpisane še danes, ko je bil rok za mojo odločitev," je razložila Majdičeva.

Cilj je jasen - veliki kristalni globus
Čeprav je izpustila skoraj tretjino tekem v svetovnem pokalu, je na koncu v tem tekmovanju osvojila končno tretje mesto. Veliki kristalni globus ostaja glavna motivacija v prihodnji sezoni: "Imam že kolajno na svetovnem prvenstvu, imam olimpijsko medaljo, imam mali kristalni globus za zmago v seštevku sprinta, v skupnem seštevku sem že bila druga, tretja, četrta. To je moj cilj, ki ga bo prav gotovo izredno težko doseči. Ampak poskusila bom. Okrog sebe imam zbrano eno najboljših ekip na svetu, želim pa si, da bi ta ekipa v slovenskem smučarskem teku ostala tudi, ko se bom sama poslovila od tekmovalnih smučin."

Odločitev je komentiral predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše: "Moram priznati, da drugačne odločitve kot te, da nadaljuje kariero, od Petre danes nisem pričakoval. Je prava športnica in zagotovili smo ji, da bo obdržala ekipo, s katero je zmagovala, takšne ekipe se ne menjuje. Pričakujem, da bodo danes vsi, ki so pristojni za podpis teh pogodb, prisotni tako dolgo, da stvari dokončno dorečemo."

Majdičeva še ni pritekla do konca kariere