Slovenska šampionka ima za letošnjo sezono visoke cilje - napad na prvo trojico v skupnem seštevku in boj za mali kristalni globus v sprintu. Foto: EPA
Slovenska šampionka ima za letošnjo sezono visoke cilje - napad na prvo trojico v skupnem seštevku in boj za mali kristalni globus v sprintu. Foto: EPA

"Obeta se precejšen mraz - okrog 20 stopinj C. Kljub temu da sem verjetno ena redkih neastmatičark v karavani, se vseeno bojim mraza. Rusija vedno vzame svoj davek. Zaradi priprave na svetovno prvenstvo smo se odločili, da jo raje izpustimo. Tako mi bo ostalo dobre tri tedne za priprave," pravi Majdičeva, ki je v Otepääju slavila 23. zmago v karieri. V Ribinsk bo tako odšlo pet deklet - Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek in Mirjam Cossettini.

"Super je priti domov v Slovenijo. Če se le da, rož'ce dobivam, domači mi postrežejo s čajem, mami skuha super kosilo. Meni je super. Bi si želela ostati bistveno dalj časa doma ... Na Rogli je smučina sicer pripravljena, vendar za zdaj še ni dosti snega za klasiko. Zato bom verjetno trenirala v Italiji. Če se bodo snežne razmere spremenile, se bom vrnila na domačo Roglo, kjer sem se vedno dobro pripravila in jo že precej pogrešam," je razkrila načrt za priprave.

V svetovnem pokalu je do finala svetovnega pokala v Falunu še sedem preizkušenj. Po 21 tekmah je v vodstvu Poljakinja Justyna Kowalczyk (1.401 točk). Najbližja zasledovalka Norvežanka Marit Björgen na drugem mestu zaostaja 479 točk. Na tretjem mestu je Ariana Folis (880), četrta pa Majdičeva (864), ki ima zaostanek 537 točk.