Peter Prevc se je na začetku poletne sezone znašel v težavah. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc se je na začetku poletne sezone znašel v težavah. Foto: www.alesfevzer.com
Bertoncelj vnesel spremembe v treninge skakalcev
Prevc bo po operaciji gležnja izpustil poletno sezono

Poškodovan je tudi Žiga Jelar, Jernej Damjan pa bo tudi letos izpustil del poletne sezone.

Prevc se je za operacijo levega gležnja odločil, ker se mu je v zadnjih letih zmanjšala gibljivost. Po slikanju se je izkazalo, da ima izrastek na kosti v srednjem delu gležnja, ki ga je motil in zaradi katerega je čutil bolečine, in tega so mu odstranili z artroskopsko operacijo. Operacijo je imel 20. aprila, nato pa je kljub drugačnim nasvetom zdravnikov začel prehitro trenirati na polno in gleženj mu je otekel.

"Trenutno nisem v trenažnem procesu zaradi operacije gležnja konec aprila. Poškodba se do zdaj še ni sanirala oziroma sem po operaciji prehitro začel trenirati, zato se je pojavilo vnetje. Pol poletja se je zaradi tega "podrlo", vendar to je šport, ko nekaj načrtuješ, nato pa se ti vse postavi na glavo. Zdaj je treba na novo začrtati pot za naprej," je povedal najboljši slovenski skakalec in razkril, da vrnitev na skakalnice načrtuje čez mesec dni, če bo okrevanje potekalo po načrtih.

Težave Domna Prevca
Najmlajši izmed bratov Prevc, Domen Prevc, ta čas še ni zadovoljen z opravljenim. "Trenutno mi ne gre vse tako, kot bi si želel. Odkar sem zamenjal čevlje, ne najdem pravega občutka, kako bi moral čepeti do konca mize in potem odskočiti. Nič zato, treba se je boriti, zdaj je pravi čas, da to težavo odpravim," je optimističen najmlajši Prevc, ki pravi, da ima ob menjavi čevljev vsakokrat težave.

"To je treba enostavno pregrizniti, drugače ne gre. Sicer pa je nekaj sprememb v primerjavi z lanskim letom, čeprav trenerja Gorazda Bertonclja poznam že od prej. Če drugega ne, je že ekipa malo drugačna. Tudi smuči imamo krajše kot lani in skačemo z manjšimi dresi, to je še pika na i mojim težavam," je po treningu v Kranju še dejal Domen Prevc.

Novi trener prinesel nekaj sprememb
Lani eden ključnih članov slovenske reprezentance Anže Semenič, ki je januarja zablestel z zmago v svetovnem pokalu v Zakopanah, pravi, da ima še veliko rezerv: "Postopoma delamo tako, da bomo počasi te rezerve odpravili in v zimo vstopili najbolje, kar se da. Nov trener je prinesel nekaj sprememb. Stvari pove z drugimi besedami, kar pri nas hitro lahko prinese spremembo oziroma je to več kot dovolj za napredek."

Skakalce prve preizkušnje čakajo že 7. in 8. julija, ko bo Kranj gostil dve tekmi celinskega pokala.

Bertoncelj vnesel spremembe v treninge skakalcev
Prevc bo po operaciji gležnja izpustil poletno sezono