Tako izjemna športnica, kot je Petra Majdič, si zasluži najboljše razmere za treninge, kar ji bo Smučarska zveza tudi omogočila. Foto: STA
Tako izjemna športnica, kot je Petra Majdič, si zasluži najboljše razmere za treninge, kar ji bo Smučarska zveza tudi omogočila. Foto: STA

Šampionka smučarskega teka je z novim direktorjem Smučarske zveze Slovenije Matijo Vojskom in predsednikom zbora in odbora za tek na smučeh Mitjo Praznikom podpisala pogodbo, ki ureja pravice in obveznosti športnice in Smučarske zveze Slovenije.

"Sem zelo vesela, da smo se z vodstvom SZS-ja korektno dogovorili o medsebojnem sodelovanju, kar me navdaja z zaupanjem. V dogovoru vidim pozitiven odnos do športnika in njegovega dela, kar mi omogoča maksimalno podporo pri trenažnem sistemu in tekmah. Pomembno je, da smo se dogovorili, da bom tudi v prihodnje sodelovala s strokovno ekipo ljudi, ki so mi že do zdaj pomagali upravičiti visoka pričakovanja nas vseh, sponzorjev in javnosti," je ob podpisu dejala bronasta z zadnjih olimpijskih iger v Vancouvru.

Majdičeva tako ostaja članica homogene reprezentance v teku na smučeh, ki naj bi v naslednji sezoni krojila svetovni vrh v svetovnem pokalu in na svetovnem prvenstvu v Oslu konec februarja prihodnje leto.

"S Petro Majdič smo se sporazumeli hitro. S svojo izjemno predanostjo športu ima realne možnosti za nadgradnjo dosedanjih dosežkov, kot osebnost pa bo tudi v prihodnje vzor mladini in še marsikomu. Zato smo se odločili, da Petri in tekaški ekipi nudimo kar najboljše razmere za delo," je povedal novi direktor Smučarske zveze Slovenije Matija Vojsk.