Tina Maze je lani v Mariboru slalom končala na 2. mestu, zdaj pa po dveh zadnjih
Tina Maze je lani v Mariboru slalom končala na 2. mestu, zdaj pa po dveh zadnjih "ničlah" celo razmišlja o nenastopu na domačih tekmah. Foto: EPA
Gorazd Bedrač
Na progi bo v najbolj pomembnih trenutkih delalo kar 200 delavcev. Foto: MMC RTV SLO
Zlata lisica še pod vprašajem

Izvedba Zlate lisice je zaradi toplejšega vremena pod vprašajem. Prav tako pa je pod vprašajem tudi nastop najboljše slovenske smučarke Tine Maze pod Pohorjem.

Črnjanka je bila v zadnjh osmih dneh na štirih tekmah najboljša 13., dvakrat pa je ostala brez točk. Vodja njene ekipe Andrea Massi je razločno povedal, da pohorski nastop njegove varovanke še zdaleč ni samoumeven. Odločitev bo padla po treningu in po pogovoru s trenerjem Liviem Magonijem. "V primeru, da Tina ne bo pripravljena, potem v Maribor ne bomo odpotovali", je iz Solnograškega, kjer vadi Mazejeva, sporočil Andreja Massi.

Najpomembnejša bo noč na soboto
Pomočnik direktorja ženskega dela alpskega svetovnega pokala Markus Mayr si je v sredo ogledal progo: "Najpomembnejša bo noč na soboto, dokončna usoda izvedbe tekmovanja bo znana v soboto zjutraj pred samim tekmovanjem. Ko smo se z gondolo peljali gor, sem samo gledal, kako je vse zeleno okrog mene, ko pa smo odpeljali progo, imam povsem drugačno mnenje. Za zdaj ne vidim težav za izvedbo tekmovanja, res pa je, da prireditelje čaka še veliko dela in da je seveda vse odvisno od vremena. Tekmovalna žirija bo v soboto dopoldne podala končno oceno. Zaenkrat nam ostane le čakanje."

Še vedno 50 centimetrov snega
V Sloveniji je zadnje dni toplo, a odjuga je na mariborskem Pohorju pobrala le nekaj centimetrov snega. "Na vsem smučišču ga je še vedno prek 50 centimetrov, za cel sveder, s katerim vrtamo luknje v sneg za postavitev količkov. Tekma za zdaj ostaja v programu. Odpadel bo le trening smučark, zato bodo najverjetneje na prizorišče prihajale v zadnjem trenutku, možnosti treninga pa bodo do tekme iskale drugje," je sedmi sili razložil vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

Bedrač: "Nikoli se nismo vdali do zadnjega"
"Nas čaka predvsem nekaj živčnih dni, ko bomo pogledovali proti nebu in upali, da se temperature ne bodo dvigovale preveč. Odeje je dovolj, v prihodnjih dneh do tekme pa imamo namen nekatere odseke proge pripraviti s posebnimi metodami - vodo in vodo s soljo - ter nato izmeriti rezultate. Nikoli doslej se nismo vdali do zadnjega in tako bo tudi tokrat," je povedal Bedrač, ki je še razkril, da bo pri pripravi proge pomagalo kar 200 delavcev.

V soboto veleslalom, dan pozneje slalom
Če bo vreme ugodno, bo v soboto dopoldne na sporedu veleslalom, dan pozneje pa še slalom.

Zlata lisica še pod vprašajem