Planica bo premajhna za vse, ki si bodo želeli ogledati konec svetovnega pokala v skokih. Foto: BoBo
Planica bo premajhna za vse, ki si bodo želeli ogledati konec svetovnega pokala v skokih. Foto: BoBo

v skokih v Planici konec marca so za soboto in nedeljo že razprodane, nekaj jih je na voljo le še za četrtek in petek. Na črnem trgu se pojavljajo ponaredki.

S Smučarske zveze Slovenije sporočajo, da se v javnosti in na različnih spletnih portalih prodajajo vstopnice po višjih cenah od uradnih. "Ker je taka vrsta prodaje nezakonita, obveščamo vse, da bomo morebitne kršilce prijavili pristojnim organom, ki bodo zadevo ustrezno sankcionirali oziroma proti kršilcem uvedli kazenski postopek," so zapisali pri SZS-ju. Hkrati obveščajo, da so se pojavile tudi ponarejene vstopnice. Opozarjajo, da tisti, ki so vstopnice kupili od preprodajalcev, ne bodo mogli na prizorišče.

"Organizator OK Planica in uradni prodajalec vstopnic, turistična agencija Kompas, znova obveščata vse kupce, da naj si vstopnice zagotovijo izključno na uradnih prodajnih mestih. Če se bo ob vstopu v Planico ugotovilo, da so bile vstopnice kupljene po nezakoniti poti, se bo zoper take kršilce ustrezno ukrepalo že na samem prizorišču," pravijo na SZS-ju. Za do zdaj znane storilce so že podali prijavo na policijo.

Zaključek svetovnega pokala smučarjev skakalcev bo v Planici od 17. do 20. marca.