Ko se je pred mesecem in pol sezona smučarjev skakalcev zaradi pandemije novega koronavirusa predčasno končala, so bili slovenski skakalci v odlični formi.

Peter Prevc in kolegi (fotografija je arhivska) bodo uvodni del priprav tradicionalno opravili na stadionu v Kranju. Foto: EPA
Peter Prevc in kolegi (fotografija je arhivska) bodo uvodni del priprav tradicionalno opravili na stadionu v Kranju. Foto: EPA

Spanje na lovorikah pa jih ne zanima, zato so njihove misli že usmerjene v nove podvige. "Fantje so imeli v tem času kar precej miru. A individualno že štiri tedne doma trenirajo. V tem mesecu aprilu so opravili skupen program, saj gre za bazično pripravljalno obdobje in ni bilo potrebno nobenih individualnih korekcij," je za TV Slovenija pojasnil glavni trener skakalcev Gorazd Bertoncelj.

Smučarski skakalci v ponedeljek začenjajo z organiziranim skupnim treningom

Čakanja na sproščanje ukrepov in možnost skupnega treninga bo po praznikih vendarle konec. "V ponedeljek začenjamo z organiziranim skupinskim treningom. Trenutno je v izdelavi tudi protokol treninga, za katerega so odgovorni na smučarski zvezi in mi se ga bomo držali."

Bertoncelj: Verjamem, da bomo odlično pripravljeni
Prvi skupni treningi bodo namenjeni nadgradnji individualno opravljenega dela in jih bodo tako kot vsako pomlad izvajali na kranjskem stadionu. "Verjamem, da bomo imeli dovolj časa za resnično kvalitetno pripravo. Imamo seveda nekaj ciljev, ki jih moramo doseči s tehničnega in motoričnega vidika. Tudi z vidika tekmovalne opreme. Verjamem, da bomo odlično pripravljeni na novo sezono," je zaključil Bertoncelj.

Poletna velika nagrada avgusta?
Na skakalnice se želijo vrniti v drugi polovici maja. Na prve tekme bo treba čakati dlje kot ponavadi. Koledar še ni potrjen. Za zdaj je načrtovano, da se bo poletna velika nagrada začela avgusta.

Bosta svetovni prvenstvi v Planici in na Pokljuki potekali brez gledalcev?