Peter Prevc se je v letošnji sezoni že kar navadil rezati torte. Foto: EPA
Peter Prevc se je v letošnji sezoni že kar navadil rezati torte. Foto: EPA
Goran Janus
Goran Janus je dobil sliko v spomin na nepozabni konec tedna v Saporu. Foto: Aleš Fevžer
Skakalci nazdravili po zgodovinskem uspehu
Konec tekme v Saporu in slovesna podelitev

Varovanci Gorana Janusa so zablesteli že na prvi tekmi na Japonskem, ko je Peter Prevc zmagal, družbo na zmagovalnih stopničkah pa mu je na drugem mestu delal Jernej Damjan. Dan pozneje sta mesti zamenjala, pridružil pa se jima je še Robert Kranjec, ki je bil tretji. S tem so Slovenci dosegli 36. in 37. zmago v svetovnem pokalu, Damjan sploh prvo, Prevc pa drugo posamično. Z njo je prevzel tudi rumeno majico vodilnega tekmovalca v skupnem seštevku in ima pred potjo v Willingen 91 točk naskoka pred Poljakom Kamilom Stochom.

"Užival sem v teh tekmah. Spominjale so me na celinski pokal pred štirimi leti, ko smo bili prav tako prvi, drugi, tretji. Manjkalo je nekaj tekmecev, to drži, vendar rezultat je tak. Fantom lahko samo čestitam. Skoki so bili odlični, imeli smo malo sreče, kljub vsemu super," je dejal tvorec slovenskih uspehov Goran Janus, ki je prejel sliko z napisom "Gorčiju za prvega trojčka."

V torto je znova zarezal Prevc, ki je od novoletne turneje v sijajni formi. "Saporo je za mano, nekako sem ga dal iz glave, ampak očitno ga je treba spet prebuditi," je uvodoma dejal Prevc, ki je zadovoljen s svojimi skoki na Japonskem in vodstvom v skupnem seštevku: "Skoki so bili na zelo visoki ravni, vse se je poklopilo, tudi s pogoji. Rezultati so prišli. Vsi smo vedeli, da lahko prevzamem rumeno majico, ampak se je vseeno bilo treba potruditi."

"Jajc" ujel formo v pravem trenutku
Drugi junak slovenskega tabora je bil Damjan. Čeprav začetek sezone zanj ni bil najboljši, je dobro formo ujel v pravem trenutku. "Zadnje tri tedne sem stopnjeval skoke, iz skoka v skok se počutim bolje. Najboljši dokaz so rezultati takšni, kot so," je povedal Damjan, zadovoljen po vrnitvi domov pa je bil tudi izkušeni Kranjec: "Zadovoljen sem z Japonsko, najbolj s tem, da sem realiziral dobre skoke na samih tekmah. Po navadi sem v drugih serijah delal napake, zdaj sem stopnjeval. Vesel sem tretjega in četrtega mesta."

Willingen zadnji test pred Sočijem
Pred vrhuncem letošnje zime, zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju, skakalce čakata še dve tekmi svetovnega pokala, v soboto in nedeljo v Willingenu. V Nemčiji bodo nastopili Prevc, Kranjec, Damjan, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Tomaž Naglič in Jaka Hvala. Od torka naprej bodo trenirali v Planici.

Skakalci nazdravili po zgodovinskem uspehu
Konec tekme v Saporu in slovesna podelitev