Planica bo spet gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Foto: MMC RTV SLO
Planica bo spet gostila finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Foto: MMC RTV SLO

Klasična slovenska prizorišča svetovnega pokala bodo tekmovalce gostila v istih terminih kot prejšnjo sezono. Tekmi alpskih smučark v veleslalomu in slalomu bosta na Pohorju 10. in 11. januarja, Kranjska Gora bo najboljše smučarje na veleslalomski in slalomski tekmi gostila 28. februarja in 1. marca, v Planici pa bodo od 20. do 22. marca dve posamični in ena ekipna tekma v smučarskih poletih.

Koledarje bodo usklajevali dolgoročno
Skupščina FIS je v južnoafriškem Cape Townu sprejela sklep, da bodo v prihodnje koledarje tekmovanj usklajevali dolgoročno, za štiri leta vnaprej, še posebej pa bodo pazili na dovolj zgodnje določanje prirediteljev ključnih dogodkov, kot so uvodne tekme ter finalne preizkušnje. V koledarjih naj bi našli prostor tudi za morebitne novince med prireditelji, ti se bodo lahko za organizacijo tekem potegovali najkasneje 18 mesecev pred želeno izvedbo.

Kongres FIS se je končal z zasedanjem novoizvoljene skupščine, član katere bo tudi v naslednjih dveh predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič.

C. R.