Rusinja Alena Mohova med potjo do zmage. Foto: EPA
Rusinja Alena Mohova med potjo do zmage. Foto: EPA

Na vrhu sta bili Rusinji Alena Mohova in Anastasija Zenova, pred Slovenkama pa sta se uvrstili še Avstrijka Anna Andexer in Nemka Johanna Puff. Tretja Slovenka Lena Repinc je svoj nastop končala na 22. mestu.

Moško preizkušnjo v sprintu na 7,5 km je dobil Poljak Marcin Zawol. Slovenci Jaša Zidar, Drejc Trojer in Mark Vozelj so tekmo končali na 31., 37. oziroma 44. mestu.

Na turnirju mešanih ekip v kerlingu v Champeryju je slovenska ekipa svoje nastope z dvema zmagama in tremi porazi končala v predtekmovanju. Slovence bi v četrtfinale in boj za kolajne peljala le torkova zmaga na peti tekmi skupinskega dela, a so bili predstavniki Turčije boljši s 4:2. V četrtfinale sta iz skupine C napredovali Nova Zelandija in Norveška.

Slovenija je turnir končala na petem mestu v razvrstitvi skupine pred Francijo. Začela je s porazom proti Novi Zelandiji s 4:8, nato pa opozorila nase z zmagama nad Norveško s 6:5 in Francijo z 8:7. Za konec sta sledila poraza proti Veliki Britaniji (2:6) in Turčiji.

Na prizorišču Les Diablerets so se s slalomoma deklet in fantov končale posamične preizkušnje v alpskem smučanju. Od šestih Slovencev se je prva vožnja posrečila le Niki Murovec, ki je tekmo končala na 17. mestu. Zmagala je Švedinja Emma Sahlin. Tudi v moški konkurenci je zlato šlo na Švedsko. Zmagal je Adam Hofstedt, ki je bil zlat že v superveleslalomu in bronast v alpski kombinaciji.

Lina Knific, Anja Oplotnik, Rok Stojanovič, Martin Križaj in Rok Ažnoh so slalomski nastop končali predčasno v prvi vožnji brez uvrstitve. V alpskem smučanju je na sporedu le še paralelna mešana tekma. Ažnoh je osvojil srebro v superveleslalomu uvodni dan tekmovanj.