Meta Hrovat, ki je bila na zadnjem veleslalomu svetovnega pokala sedma, bo šla na prvo progo dvanajsta. Foto: www.alesfevzer.com
Hrovatova zadovoljna z žrebom

Hrovatova, edina slovenska prvokategornica (štartala bo s številko 12), je bila v tej zimi dvakrat med dobitniki veleslalomskih točk, veseli predvsem, da je na zadnjem veleslalomu na Kronplatzu s 7. mestom dosegla drugi najboljši izid kariere.

Veleslalom bo odprla Tessa Worley

Na terenu, ki ga odlično pozna, je z veliko užitka vijugala tudi Ilka Štuhec: "Sneg je super, prijetno je bilo smučati po tej progi. Računam na ogromno gledalcev, da bomo vse Slovenke iztisnile še več iz sebe," je povedala najboljša slovenska smučarka, ki bo (s številko 31) nastopila le na veleslalomu, v soboto pa bo že odpotovala na svetovno prvenstvo v Areju.

Devet Slovenk bo tekmovalo na 55. Zlati lisici, od tega šest na veleslalomu, ob Hrovatovi in Štuhčevi še Ana Bucik, Tina Robnik, Neja Dvornik in Desiree Ajlec. Lani je bila Robnikova sedma, kar je bil njen izid kariere. V letošnji sezoni zaradi poškodbe kolena še ni tekmovala, prvič se bo (številka 20) tako preizkusila prav v Mariboru, potem ko je uspešno opravila preizkus: "Na takšni podlagi nisem smučala že eno leto. Denis (trener Denis Šteharnik; op. a.) mi je potrdil, da je zgledalo korektno. Lahko tekmujem, a ne z visokimi pričakovanji."

Na Zlati lisici tudi povratnica po poškodbi Tina Robnik

Veleslalom se bo začel ob 10. uri, odprla ga bo Tessa Worley. Mikaela Shiffrin ima številko štiri. Finale bo ob 13.00. Prenos bo na TV SLO 2.

SPORED 55. ZLATE LISICE, Maribor
Petek, Snežni stadion:
10.00 prva vožnja veleslaloma
13.00 druga vožnja veleslaloma
Trg Leona Štuklja:
17.15 koncert Prismojeni profesorji
bluesa
18.00 razglasitev izidov in žrebanje
štartnih številk za slalom

Sobota, Snežni stadion:
10.00 prva vožnja slaloma
13.00 druga vožnja slaloma

Štartna lista:      
 1 T. WORLEY     FRA 
 2 W. HOLDENER    ŠVI 
 3 V. REBENSBURG   NEM 
 4 M. SHIFFRIN    ZDA 
 5 R. MOWINCKEL   NOR 
 6 F. BRIGNONE    ITA 
 7 P. VLHOVA     SLK 
 8 S. HECTOR     ŠVE 
 9 R. HAASER     AVT 
10 F. HANSDOTTER   ŠVE 
11 K. LYSDAHL    NOR 
12 M. HROVAT     SLO 
13 B. SCHILD     AVT 
14 I. CURTONI    ITA 
15 M. BASSINO    ITA 
...            
20 T. ROBNIK     SLO 
31 I. ŠTUHEC     SLO 
57 N. DVORNIK    SLO 
61 A. BUCIK     SLO 
65 D. AJLEC     SLO