Foto:
Foto:
Sprva razočarana Tina Maze je bila kasneje v pogovoru z novinarji že nekoliko boljše volje.

"Štartala sem na vso moč. Spodaj mi je popustila koncentracija, zmanjkalo pa mi je tudi moči in sem žal naredila nepotrebno napako. Ali je na to vplivala moja bolezen v zadnjih dneh, ne vem, saj je normalno, da ob koncu začne zmanjkovati moči. Ker sem vedela, da zgoraj nisem vozila najbolje, sem poskušala spodaj nekoliko pospešiti. Sneg je čuden in lahko hitro zdrsneš. Že na štartu se nisem počutila najboljše. Nekako sem komaj čakala, da bo ta tekma za mano."

21-letna Korošica je dodala, da ni preveč razočarana, saj je tekmo vzela kot vsako drugo. Pri prvem vmesnem času je zaostajala 23 stotink sekunde, pri drugem pa 38. Ob prihodu v cilj bi bila verjetno uvrščena na tretje ali četrto mesto.

Trener Janez Slivnik je povedal, da je njegova varovanka naredila napako na mestu, kjer jo je najmanj pričakoval. "Na štartu ni bila tako sproščena kot ponavadi, toda na polovici proge ni zaostajala veliko. V delu, kjer je bilo treba pospešiti, se je preveč nagnila in padla. V bolezni ne bi iskal opravičila. Naredila je pač napako," je za Radio Slovenija dejal Slivnik.