Foto:
Foto:
Razočarani navijači so ogorčenje nad odpovedjo kazali s prižiganjem pirotehničnih sredstev.
Kako dolgo bodo kamere v Bormiu samevale?

"Krivci" za odpoved so snemalci RAI-ja, ki so že pred začetkom tekme napovedovali stavko, grožnje pa dokončno uresničili tik pred štartom.

Organizatorji prvenstva so sporočili, da bodo veleslalom izpeljali danes, ko bi moral biti na prvenstvu prost dan. Prva vožnja bo ob 9.30, druga pa ob 13.30.

"Ogorčeni smo. Prijavljenih je bilo 156 tekmovalcev, v Bormio so prispeli številni navijači. Veleslalom je vedno med najbolj razburljivimi disciplinami", je bila razočarana nad odločitvijo italijanske televizije Sarah Lewis, sekretarka FIS-a.

V slovenskem taboru ogorčeni
Veliko razočaranje je bilo prisotno tudi v slovenskem taboru: "Veleslalomisti so že opravili ogled proge, nato pa so jim na cilju povedali za odpoved. Prav zanje je to največja katastrofa. Sicer smo v smučanju vajeni odpovedi, toda do zdaj vedno zaradi slabega vremena. Tokrat pa je bilo vreme zelo lepo. Nimam besed, da bi opisal stanje v vseh najpomembnejših ekipah, s katerimi sem se pogovarjal. To, kar se je danes primerilo, je čista katastrofa. Športna politika FIS-a in ostali bodo morali zelo temeljito razmisliti o perečih vprašanjih in dati jasne odgovore," je bil nejevoljen direktor slovenskih alpskih disciplin Klemen Bergant.