Tina Maze je pred dvema letoma na SP-ju osvojila srebro v veleslalomu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tina Maze je pred dvema letoma na SP-ju osvojila srebro v veleslalomu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V Nemčiji bodo med 7. in 20. februarjem nastopili Tina Maze, Maruša Ferk, Andrej Jerman, Andrej Šporn, Andrej Križaj, Gašper Markič, Rok Perko, Matic Skube, Aleš Gorza in Mitja Valenčič.

Kline ne bo odpotoval na SP, ampak na trening
Strokovno vodstvo reprezentance v hitrih disciplinah se je po temeljitem razmisleku odločilo, da na SP ne pošlje Boštjana Klineta, ki je v teh dneh postal mladinski svetovni prvak v smuku in superveleslalomu. V zaostreni konkurenci v ekipi za hitre discipline je kvota za superveleslalom in smuk že zasedena, kar pomeni, da bi se morale karte, kdo je najprimernejši za nastop na SP, na novo premešati. Kline bo namesto na SP odšel na trening tehničnih disciplin in tekme nižjega ranga. Verdnik nikakor ne meni, da je strokovno vodstvo reprezentance prelomilo obljubo. Pri potrjevanju seznama so se v celoti oprli na strokovno zelo tehtno oceno odgovornega trenerja za hitre discipline Burkharda Schafferja, ki je odločitev, da Klineta ne pošlje na SP, sprejel po pogovoru s tekmovalcem.

Perkov primer je bil dovolj poučen
"Morate vedeti, da gre za velik preskok med mladinskim in članskim SP. Trener je ocenil, da Boštjan še ni pripravljen za tako težko tekmo in ga ne želi prehitro pošiljati na tekme najvišje ravni," je dejal Verdnik. V reprezentanci še vedno odmeva primer Roka Perka, nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka v smuku ter na istem prvenstvu mladinskega podprvaka v superveleslalomu, za katerega je obveljala ocena, da je mladinsko sekcijo prehitro zamenjal s člansko.

Ana Drev v nedeljo lovi 25. mesto
Za nastop v Garmischu je strokovni svet predlagal tudi Ano Kobal, ki pa je izvršilni odbor ni vključil v reprezentanco. Normo lahko doseže še Ana Drev, a mora v nedeljo veleslalom končati med prvimi 25 tekmovalkami.