Tina Maze je navdušeno pozdravila svoje zveste navijače, ki so pod odrom skandirali
Tina Maze je navdušeno pozdravila svoje zveste navijače, ki so pod odrom skandirali "zlata Tina". Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tina Maze, sprejem, Prešernov trg
Svetovno prvakinjo so takole pričakali na Prešernovem trgu v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sprejem Tine Maze na Prešernovem trgu v Ljubljani (v celoti)
Navdušena množica pozdravila Tino Maze

Slovenska šampionka, ki je ljubitelje belih strmin navdušila že s srebrom v superkombinaciji, je 41. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju končala z dvema medaljama, dvema 5. mestoma in 11. mestom. Slovensko himno je odpela Alenka Godec, sprejem v središču Ljubljane pa so s koncertom popestrili tudi člani priljubljene glasbene skupine Siddharta in svetovni boksarski prvak v velterski kategoriji po verziji IBF Zavec, ki je v petek v Stožicah ubranil naslov proti Paulu Delgadu.

Hvaležna je navijačem, ki jo spremljajo
"Pravijo, da Slovenci ne znate držati skupaj. Mislim, da danes to ne drži. Vsi skupaj navijate za Tino, zato je tudi tako hitra in o tem sem stoodstotno prepričan. Čestitam Slovencem in Ljubljani," je dejal trener Andrea Massi, Mazejeva pa je nato še dodala: "Lahko bi rekla, da je bila v moji mladosti Mateja Svet moj glavni vzornik. Navijala sem za njo in za Vreni Schneider. Mateja je moja velika vzornica, imam tudi še nekaj njenih idej v glavi, ko smučam. Je izjemna oseba, zelo inteligentna in mislim, da je bila pravi vzornik." Tino na vsaki tekmi spodbujajo tudi zvesti navijači iz Črne na Koroškem, zato je nekaj besed namenila tudi njim. "Moji navijači so tudi danes tu, bravo! So krasni, vedno ko so z mano, smučam hitreje. Čim večkrat pridite, da se bomo veselili skupaj! Z nami so bili vedno, imamo tudi novo himno. Zelo sem jim hvaležna, da navijajo zame."

Navijala bo tudi za nordijce
Svetovno prvenstvo zdaj čaka tudi slovenske nordijske smučarje in smučarke, ki se bodo za naslove svetovnega prvaka borili v Oslu. "Svetovno prvenstvo je zdaj za mano. Zdaj si lahko oddahnem. Bilo je zelo uspešno in z veseljem si ga bom ogledala, zdaj ko sem svoje opravila. Verjamem, da za njih še pridejo trenutki, ki so zelo pomembni. V trenutku, ko se ti noge zatresejo na štartu, moraš to enostavno vzeti za svoje in narediti tisto, kar znaš. Mislim, da oni to dobro znajo," je še dejala Črnjanka.

Naj bo smučina jasna in hitra
"Vsi vemo, da je Tina najboljša veleslalomistka sveta, vsi vemo, da je morda celo najboljša na svetu. Današnji večer bi izkoristil predvsem za eno zadevo. Mislim, da vrhunski rezultat raste iz talenta, zelo trdega dela in vrhunskega tima, raste pa tudi iz ljudi. Hvala Črni in vsej Sloveniji, da podpirate smučanje, kajti samo na tej osnovi lahko zraste 'zlata Tina'," je povedal predsednik OKS-ja Janez Kocijančič. Spregovoril je tudi minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič: "Slovenija je športna nacija, Slovenija je smučarska nacija - in na vrhu je Tina Maze. Tina, hvala, ker daješ upanje. Vesel sem bil, da si premagala tisto težko krizo, ki je iz srebrne Tine naredila zlato Tino. Hvala ti." V dar je dobila ček 8.170 evrov. Nato je na oder stopil še ljubljanski župan Zoran Janković in sklenil: "Ta Prešernov trg je postal zlat, predvsem po zaslugi Tine. Iskrene čestitke, naj pride čim večkrat sem - mi bomo naredili oder, prišli bomo v velikem številu in vse njene medalje proslavili. Srečno, Tina, veliko zdravja, veliko zlata okoli vratu in naj ti bo smučina jasna, hitra in čim prej do cilja na prvo mesto!"

Sprejem Tine Maze na Prešernovem trgu v Ljubljani (v celoti)
Navdušena množica pozdravila Tino Maze