Jure Košir zatrjuje, da prekinitev vseh pogodb
Jure Košir zatrjuje, da prekinitev vseh pogodb "ni tako velika stvar in da bo kar nekaj trenerjev dobilo nove pogodbe". Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

"To ni tako velika stvar, kot se mogoče predstavlja. V besedilu, ki so ga dobili trenerji, je zapisano, da je zaradi reorganizacije prišlo do odpovedi in da bodo pogodbe sestavljene na novo. Tak ukrep je bilo treba sprejeti zaradi reorganizacije in ne pomeni ocene uspešnosti posameznikov. Kar nekaj trenerjev, ki so imeli do zdaj pogodbe, bo dobilo tudi nove," je za STA v Garmisch-Partenkirchnu pojasnil Jure Košir, predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje pri Slovenski smučarski zvezi.

Kakšen bo vpliv izidov na nove pogodbe?
SZS
bo po koncu svetovnega prvenstva v Garmisch-Partenkirchnu potrdil odpovedi pogodb trenerjem, kar se je zgodilo tudi zaradi dolga, ki samo v alpskem delu zveze znaša okrog 300 tisoč evrov. Dolg je eden izmed dejavnikov za odpovedi pogodb v zakonsko določenem roku.

Kdo od trenerskega štaba bo ostal, Košir ni razkril, glede na izide pa še najbolje kaže Burkhardu Schafferju in njegovi moški ekipi za svetovni pokal v hitrih disciplinah, ki ima tudi daleč najboljše izide. Pri preostalih bo veliko odvisno od ocene njihovega dela in tudi od tega, za kakšno ceno so še naprej pripravljeni delati v slovenskih alpskih reprezentancah.

Slabo načrtovanje prispevalo k dolgu
"Sicer nisem prava oseba, da bi odgovarjal na vprašanja o dolgu, saj imamo zato na SZS-ju skupne službe. Sem popolnoma volontersko na SZS-ju in skušam pomagati po svojih močeh ... Nepričakovane stvari so se zgodile v planiranju. Nekateri stroški so se pojavili in nanje nismo računali. Nekoliko več je šlo za snežne priprave, pa tudi za opremo in finančne obveznosti za nazaj," je vzroke za dolg predstavil Košir.