Tina Maze, Anna Fenninger in Lindsey Vonn so upravičile vlogo favoritinj na uvodni disciplini svetovnega prvenstva. Foto: Reuters
Tina Maze, Anna Fenninger in Lindsey Vonn so upravičile vlogo favoritinj na uvodni disciplini svetovnega prvenstva. Foto: Reuters
Tina Maze
Mazejeva je osvojila sedmo medaljo na svetovnih prvenstvih in enajsto na velikih tekmovanjih. Foto: Reuters
Tina prejela že 7. medaljo na SP-jih
Maze: Lepo je premagati Lindsey pri njej doma

Na Solaris Plazi se je zbralo lepo število navijačev. Medalje sta podeljevala predsednik Mednarodne smučarske zveze Gianfranco Kaser in predsednik avstrijske smučarske zveze Peter Schröcksnadel.

Najglasnejši aplavz je seveda požela Lindsey Vonn, ki je prejela bronasto medaljo. Tudi nekaj slovenskih navijačev je bilo pod velikim odrom. Eden izmed njih je imel v rokah napis "1 Down, 4 to Go". Mazejeva si želi osvojiti odličje prav v vseh disciplinah, naslednjo priložnost bo imela že v petek, ko bo na vrsti smuk.
Maze: Lep občutek je premagati Lindsey pri njej doma

31-letna Korošica je bila ob prvem pogovoru za TV Slovenija po osvojeni srebrni medalji na superveleslalomu v Vailu nasmejana do ušes. Le kako ne bi bila, ko je po skromnem januarju odlično začela SP.
V cilju se je pogovarjala z Urbanom Laurenčičem.

Postavili ste si cilj osvojiti medaljo v vsaki disciplini. Ste na dobri poti. Kako se počutite?
Odlično se počutim, mislim, da sem naredila res dobro vožnjo. Vesela sem. Razmere so bile težke. Proga je zahtevna, ogromno spoštovanja čutim do nje. Veliko je treba delati. Za dobro smučanje je treba imeti ... ne bom rekla, kaj (smeh).

Dejali ste, da ste imeli dobre občutke že na treningih. To ste pokazali tudi na tekmi. Z Lindsey ste tekmovali v dokaj enakovrednih razmerah. Dober občutek jo je premagati na domačem terenu, kajne?
Po njenem nastopu se je slišalo bučanje navijačev do štarta. To se mi je na superveleslalomu zgodilo prvič. Ko sem prišla v cilj, je bila res velika tišina. Sprva mi ni bilo jasno, zakaj, pozneje, ko sem prišla malo nižje, sem videla, da sem prevzela vodstvo. Lep občutek je premagati Lindsey pri njej doma. Gotovo mi je bil to največji izziv.

Je nekaj grenkobe zaradi malenkostnega zaostanka za prvim mestom?
Anna je imela verjetno več sonca in si je lahko v zgornjem delu nabrala bistveno večjo prednost. Malo je grenkega priokusa, ampak jaz gledam na to, da se na koncu kariere vse poravna. Na olimpijskih igrah sem bila jaz malo spredaj, zdaj ona. Pomembno je, da na vsaki tekmi daš maksimum od sebe. S treningi sem dobila pravi občutek za zavoje v superveleslalomu, zdaj pa je padlo veliko breme z mene po neuspešnih dveh tednih v Cortini in St. Moritzu. Užitek je biti spet na zmagovalnem odru.

Tina prejela že 7. medaljo na SP-jih
Maze: Lepo je premagati Lindsey pri njej doma