Meta Hrovat načrtuje nastop na superveleslalomu, v alpski kombinaciji, veleslalomu, slalomu in posamični paralelni tekmi. Foto: Reuters
Meta Hrovat načrtuje nastop na superveleslalomu, v alpski kombinaciji, veleslalomu, slalomu in posamični paralelni tekmi. Foto: Reuters

"Trenutno je vrhunskih uvrstitev, uvrstitev na stopničke, sposobna le Meta, kar pa ne pomeni, da preostala dekleta niso sposobna, če jim uspejo njihove najboljše vožnje. Če se bodo lotile tekem agresivno, odločno, lahko dosežejo zelo visoka mesta in dobre rezultate," je trener ženske ekipe v tehničnih disciplinah povedal pred prihajajočim SP-jem v Cortini d'Ampezzo.

Pričakovanja so delile tudi članice slovenske ekipe, tudi favoritinja v ženski konkurenci Meta Hrovat, ki je prav v ključnem delu sezone na zadnjih veleslalomih pred SP-jem obrnila rezultatsko krivuljo navzgor in v Kranjski Gori znova stopila na oder za zmagovalke, na Kronplatzu pa je bila peta.

"Nekako sem znova začutila prave občutke na startu. Sem tam, kjer želim biti, posledica tega so dobre vožnje. Stvari se začenjajo lepo sestavljati. V zadnjem obdobju imamo kakovostne treninge. Kar precej sem trenirala superveleslalom. Trening superveleslaloma mi 'paše', saj lahko iz njega nesem veliko stvari v veleslalom," je bila optimistična 22-letna tekmovalka iz Podkorena, sicer dvakratna mladinska slalomska svetovna prvakinja in dvakrat podprvakinja na MSP-ju v kombinaciji.

"Vedeli smo, da smo na pravi poti, a tega nismo pokazali na tekmah. Odlično se je izšlo v Kranjski Gori, da je bila tekma težka in da se je Meta sestavila ter smučala vrhunsko. Lažje nam je, smo na pravi poti, vemo, da smo delali dobro," pa je dejal trener Hrovatove Matija Grašič. "Odločeni smo, da gremo na superveleslalom. S poškodbo in slabo formo smo malo zanemarili ta trening, a smo se januarja temu več posvetili. Nismo imeli nekih primerjav, težko rečem, kako hitra je, a zanesljivo je smučanje na visoki ravni," je še dejal trener Hrovatove.

Meta Hrovat: Zadnjih nekaj tekem pozitivnih

Pričakovanja pred SP-jem
Ana Bucik
ima na sporedu veleslalom, slalom in paralelno tekmo. Dobri dosežki v Kranjski Gori so vlili novo energijo tudi Neji Dvornik (veleslalom, slalom, paralelna tekma) in Andreji Slokar (slalom, paralelna tekma).

Za zdaj ni znano stanje Tine Robnik, ki si je v Kranjski Gori poškodovala koleno že prvi dan Zlate lisice.

Pričakovanja Bucikove in Hadalina pred Cortino 2021

Dekleta čakajo treningi najprej v Trbižu, nato v Avstriji, kjer se bodo posvečali treningom veleslaloma in paralelnega veleslaloma. Robnikovo pa čaka v Trbižu trenutek resnice, ko bo na snegu preizkusila stanje kolena.

Za Dvornikovo in Slokarjevo bo SP v Cortini pomenil predvsem nabiranje izkušenj. "Medalje niso v igri, a vseeno mislim, da lahko pridem dovolj visoko," pravi Dvornikova, aktualna mladinska svetovna podprvakinja v veleslalomu iz lanskega Narvika.

"Nimam določenega rezultatskega cilja, predvsem me zanima, kaj lahko dosežem. Nastop na prvenstvu bo pomenil predvsem izkušnje. To so velike tekme, kjer štejejo le medalje, za te še nisem," pa je povedala Slokarjeva.

"Če mi uspe dobra vožnja, sem na slalomu bolj suverena, res pa je, da mi je veleslalom v Cortini dokaj pisan na kožo in upam, da bom to izkoristila," pa je dejala Bucikova, ki je s 14. mestom na Kronplatzu znova našla prave veleslalomske občutke.