Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

SP v nordijskih disciplinah 2009 - Arhiv

1 2

Majdičevo pretresli komentarji MMC-jevih uporabnikov

Petra Majdič je po neuspešnem nastopu na šprinterski tekmi v Libercu pogledala na spletno stran www.rtvslo.si in se zgrozila.

Northug do tretjega zlata, spet po šprintu

Petter Northug je osvojil tretjo zlato medaljo v Libercu in je po zmagi na maratonu nesporni kralj 49. svetovnega prvenstva.

Avstrija četrtič zapored do ekipnega zlata

Avstrijski skakalci so zmagovalci ekipne tekme v Libercu, Slovenija pa je osvojila 7. mesto. Presenetljivo v finalu ni bilo Nemčije.

Demong se je odkupil za nerodnost

Ameriški kombinatorci so pobrali tudi tretjo zlato medaljo v posamičnih disciplinah svetovnega prvenstva. Tokrat je slavil Bill Demong.

Justina Kowalczyk na koncu maratona letela

Justina Kowalczyk je ena od junakinj SP-ja v Libercu, saj je dobila maraton - 30 km v prosti tehniki s skupinskim štartom.

Peterka: Vidim se še v Vancouvru!

Ko je o športniku napisana knjiga in sta posneta dva filma, ni več veliko skrivnosti, hkrati pa ta podatek razkriva veličino, ki jo premore Primož Peterka.

Zasnežena komedija zmešnjav Küttlu

Liberec - kraj nesrečnega imena za smučarske skoke in prizorišče zmagoslavja Andreasa Küttla, ki je za zlato potreboval le en sam skok.

Northug kot blisk mimo Teichmanna

Petter Northug je v silovitem finišu "zlomil" Axla Teichmanna in Norveški odločilno pomagal do ubranitve naslova svetovnega prvaka v štafetnem teku.

Kvalifikacije bodo na dan tekme

Namesto poskusne serije bodo skakalci v petek opravili kvalifikacije, nato bo na sporedu tekma svetovnega prvenstva na veliki skakalnici.

Presenetljivi Japonci po finišu do zlata

Norihito Kobajaši je v finišu ekipne tekme nordijske kombinacije strl odpor Tina Edelmanna in Japonci so senzacionalno po 14 letih spet zlati.

Finke ubranile naslov iz Sapora

Tekačice Finske so pričakovano osvojile naslov svetovnih prvakinj v štafetni preizkušnji, kar je že njihova tretja zlata medalja v Libercu. Srebro so si pritekle Nemke, bron pa Švedinje.

Peterka že končal nastope na SP-ju

V kvalifikacijah za petkovo tekmo smučarjev skakalcev na SP-ju v Libercu bodo nastopili Robert Kranjec, Robert Hrgota, Jernej Damjan in Mitja Mežnar.

Zaradi "šlamparije" zamudili na štart

Vesna Fabjan in Katja Višnar sta po nespametni napaki vodstva reprezentance ostali brez nastopa na ekipnem šprintu tekačic na nordijskem SP-ju v Libercu.

Razjedice v želodcu zaradi psihičnih pritiskov

"Ste zadovoljni z mojo sezono? Ste? Potem nič hudega, če ne bo medalje," je pred SP-jem novinarjem dejala Petra Majdič. Kot da bi slutila, kaj jo čaka ...

Video: Obolela Majdičeva obtičala že v četrtfinalu

Nepričakovana bolezen je Petri Majdič očitno pobrala preveč moči, da bi se v svoji paradni disciplini - šprintu - vmešala v pričakovani boj za odličja.

V ilegali v macesen, nato zlat v Predazzu

Ni veliko športnikov, ki so postali svetovni prvaki, nato pa bili uspešni še v študiju in doktorirali. Eden takšnih je Franci Petek.

Nekdanji upokojenec že junak Liberca

Američan Todd Lodwick je že eden od junakov SP-ja v nordijskih disciplinah, saj je že prvi teden osvojil dve zlati medalji.

Northug pozabil moro izpred dveh let

Petter Northug je z zmago v dvojnem zasledovanju prvič postal svetovni prvak in Norveški prinesel sploh prvo zlato v Libercu.

Pritisk zlomil Ollija, prvak Loitzl

Ponesrečen drugi skok Harrija Ollija je za novega svetovnega prvaka v smučarskih skokih na srednji skakalnici okronal Wolfganga Loitzla. Robi Kranjec 11.

Kowalczykova v zadnjih metrih do naslova

Z odličnim koncem zasledovalne tekme na 15 kilometrov je Justyna Kowalczyk postala svetovna prvakinja. Petra Majdič odlična 9.

1 2