Naloga Ivana Hudača je zdaj predvsem psihološko pripraviti svojo varovanko. Foto: MMC RTV SLO
Naloga Ivana Hudača je zdaj predvsem psihološko pripraviti svojo varovanko. Foto: MMC RTV SLO
Bo Petra Majdič izpustila zasledovanje

"Zagotovo smo si vsi želeli drugačen rezultat, vsaj deseterico. Do tja me res ni ločilo veliko, a razočaranje ostaja. Na vzponu nisem čutila pravega oprijema, zato sem izgubljala iz metra v meter. Smuči so bile pri spustih sicer dobre. A ko vidiš, da tako hitro izgubljaš sekunde, potem izgubiš še motivacijo, pozna pa se tudi na psihi," je povedala Majdičeva.

Sledi podrobna analiza serviserjev
Slabe volje so bili tudi v servisni službi, ki je zadolžena za pripravo smuči. Kaj so storili narobe, bo pokazala šele podorbnejša analiza.

Hudač: Tekmo bo treba hitro pozabiti
Trenerja Ivana Hudača zdaj skrbi predvsem nadaljevanje prvenstva: "Fizično je dobro pripravljena in zagotovo spada med šest najboljših na svetu tudi v tej disciplini. Z današnjo tekmo se bomo morali pač sprijazniti. Upam le, da to ne bo vplivalo na njeno psiho."

Je nastop na zasledovalni tekmi sploh smiseln?
Zdaj je glavna naloga v slovenskem taboru, da Majdičevo predvsem psihološko pripravijo za torkov šprint, na katerem je glede na letošnje rezultate glavna favoritinja. Morda bo že nocoj znana odločitev, ali bo Slovenka nastopila na sobotni zasledovalni tekmi, kjer v letošnji sezoni ni imela odmevnejših rezultatov.

Saporo je bila drugačna zgodba
Položaj je zdaj popolnoma drugačen kot pred dvema letoma v Saporu. Tam je bil šprint na sporedu že prvi dan in po srebru je Majdičeva sproščeno nastopala v nadaljevanju prvenstva. Tokrat bo morala na neuspeh hitro pozabiti ...

R. K./S. J.

Bo Petra Majdič izpustila zasledovanje