Olimpijska prvakinja iz Torina Katerina Neumannova je porok za uspešno prvenstvo v Jizerskih gorah. Foto: EPA
Olimpijska prvakinja iz Torina Katerina Neumannova je porok za uspešno prvenstvo v Jizerskih gorah. Foto: EPA

Češki prireditelji so dobro prestali zadnji inšpekcijski pregled, za kar je najbolj zaslužna nekdanja odlična smučarska tekačica Katerina Neumannova. Legenda češkega športa je po upokojitvi prevzela vodenje organizacijskega komiteja, ob tem pa je prepričala vlado, da bo pokrila morebitni finančni minus četrtega svetovnega prvenstva na Češkem.

Koliko gledalcev v Franciji?
O težavah smučarske karavane priča priznanje Kasperja: "100-odstotno kritje izgube je končno zagotovilo, da lahko pričakujemo dobro prireditev." Češko zimsko-športno središče bo gostilo najboljše nordijske smučarje od 18. 2. do 1. 3. 2009. FIS se boji tudi slabe obiskanosti prvenstva alpskih smučarjev v Val d'Iseru, deskarji in biatlonci se bodo za svetovne naslove udarili v Koreji, smučarji v disciplinah prostega sloga pa na Japonskem.

Spremembe v Sočiju
Predsednik FIS-a je opozoril tudi na nekatere težave, s katerimi se spoprijemajo prireditelji zimskih olimpijskih iger 2014 v Sočiju v Rusiji, ki imajo velike težave z infrastrukturo, predvsem z dovozom vseh potrebnih materialov. Težava je v pristanišču, ki ga bodo morali za večje ladje poglobiti, zato so pri FIS-u skupaj z ruskimi organizatorji že pripravili nekatere spremembe prizorišč.

T. G.