Foto:
Foto:
Mlade skakalke pred odhodom v Liberec

Manja Pograjc, ki ima osebni rekord 102 metra, cilja na deseterico: "Pričakujem, da bom naredila dva čimboljša skoka in da bom med petnajt. Če bom skočila, kot znam, lahko pridem tudi med deset."

Barbara Klinec se je izkazala za izkušeno sogovornico. Pravi, da je konkurenca huda in da so vse tekmovalke 100-odstotno pripravljene: "Skoke, ki jih naredim na treningu, želim prikazati tudi na tekmi!"

14-letna Špela Rogelj, ki je bila na začetku meseca na pragu naslova mladinske svetovne prvakinje (uspeh ji je preprečila diskvalifikacija), je pohvalila ozračje v reprezentanci: "V naši ekipi je vzdušje zelo zabavno, imamo se v redu."

Eva Logar ima med slovensko četverico najboljši dosežek, 110 metrov. Jo moti, ker skakalnice ne pozna? "Ne, saj imamo tri uradne treninge in bo priložnosti za spoznavanje skakalnice dovolj. Če znaš skočiti, ni pomembno, če ne poznaš skakalnice." Logerjeva obiskuje ekonomsko gimnazijo v Kranju in ima tudi v šoli, skupaj s fanti, treninge.

V klubu je z Majo Vtič, ki na prvenstvo ne bo potovala, saj se je poškodovala. S tem je slovenska ekipa izgubila prvo kandidatko za najvišja mesta. Vtičeva je decembra na olimpijski skakalnici v Vancouvru na tekmi celinskega pokala dosegla drugo zmago v karieri.

Za uvod skakalnega sporeda bo ženska tekma v petek dopoldne na srednji skakalnici. To bo tudi edina ženska skakalna tekma na svetovnem prvenstvu.

Mlade skakalke pred odhodom v Liberec