Petra Majdič bo poskušala z medaljo oplemenititi že tako bogato kariero, v kateri ji
Petra Majdič bo poskušala z medaljo oplemenititi že tako bogato kariero, v kateri ji "manjka" še zlato z največjih tekmovanj. Foto: EPA
Odprtje 48. SP-ja v nordijskem smučanju
Majdičeva v igri za visoka mesta

Šprint bo resda v prosti tehniki, ki bolj ustreza Fabjanovi, manj pa Majdičevi, ki je v Saporu leta 2007 do srebra prišla v klasični tehniki. Slovenki sta v šprinterski razvrstitvi letošnje sezone na 3. oziroma 6. mestu.

Majdičeva je letos dobila tri šprinte: v Toblachu v prosti tehniki in v Oberstdorfu in Otepääju v klasiki. Fabjanova je vso konkurenco ugnala v Ribinsku, kjer je za dvojno slovensko zmago poskrbela Katja Višnar. Visoki cilji in pričakovanja so torej na mestu, čeprav zadnji test v Drammnu ni bil najboljši. Majdičeva in Višnarjeva sta namreč obstali v četrtfinalu, Fabjanova pa v polfinalu.

Majdičeva se bolj kot na komolce zanaša na hitrost
Kljub temu je slovenska ekipa v Oslu dobro razpoložena. Trener Majdičeve Ivan Hudač težko napoveduje kar koli, upa le "da se bodo stvari poklopile". Brinjčanka se zaveda, da bo znova šlo na nož, kjer bo morda treba uporabiti tudi komolce. "To nikoli ni bil moj slog, bolj se zanašam na to, da sem v taki formi, da jim bom lahko pobegnila," je za TV Slovenija dejala 31-letna nosilka olimpijskega brona v klasičnem šprintu.

Björgen, Randall, Follis ...
Največje tekmice slovenske šampionke bodo olimpijska prvakinja, sicer domačinka Marit Björgen, vodilna v šprinterski razvrstitvi Američanka Kikkan Randall, drugouvrščena Italijanka Ariana Follis, Poljakinja Justyna Kowalczyk, seveda pa je svetovno prvenstvo tekmovanje, kjer lahko pride tudi do presenečenj.

Klavžar debitira na SP-ju
Poleg Majdičeve, Fabjanove in Višnarjeve bo nastopila še Alenka Čebašek, medtem ko bo v moški konkurenci slovenske barve branil debitant na velikih tekmovanjih Boštjan Klavžar. Boje si boste lahko od 13.30 naprej ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj posnetkov z odprtja 48. svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju.

SPORED PRVENSTVA
Četrtek
ob 13.30:
Smučarski teki, šprint prosto (M/Ž), kvalifikacije

Ob 15.00:
Smučarski teki, šprint prosto (M/Ž), finale

Odprtje 48. SP-ja v nordijskem smučanju
Majdičeva v igri za visoka mesta