Špela Rogelj je bila na zadnjih dveh tekmah poletne velike nagrade najboljša Slovenka. Foto: www.alesfevzer.com
Špela Rogelj je bila na zadnjih dveh tekmah poletne velike nagrade najboljša Slovenka. Foto: www.alesfevzer.com

Rogljeva je bila po prvi seriji kljub najdaljši daljavi 103 m, s čimer je postavil nov rekord skakalk češke naprave, deseta. V finalu je pridobila tri mesta, enega pa je izgubila Jerneja Brecl, ki je končala osma. Do točk je prišla še Nika Križnar, ki je bila 13. Katra Kromar je ostala brez finala, v kvalifikacijah je bila zaradi neustreznega dresa diskvalificirana Urša Bogataj, Ema Klinec pa je po prvi tekmi zaradi družinskih obveznosti odpotovala.

"Sem zelo zadovoljna, saj sem naredila take skoke, kot sem si zadala. Rezultatsko to trenutno pomeni mesta, kjer sem bila včeraj in danes, bo pa potrebnega še nekaj dela, da se približam oz. celo prehitim najboljše," je po tekmah na Češkem povedala najboljša Slovenka na obeh preizkušnjah.

Takanašijeva s polnim izkupičkom
Na prvi tekmi sta bili v petek Rogljeva četrta, Klinčeva pa peta. Na obeh je bila najboljša Takanašijeva, ki je vodila tudi po polovici preizkušnje. Na koncu sta ji na odru za zmagovalke družbo delali rojakinja Juki Ito in Norvežanka Maren Lundby, ki sta v finalu zamenjali mesti. V skupnem seštevku s popolnim izkupičkom vodi Takanašijeva pred Itovo, tretja pa je Nemka Katharina Althaus. Ema Klinec je zdaj peta.

Skakalke naslednja tekma čaka 9. septembra, ko bodo nastopile v Čajkovskem, nato pa bodo veliko nagrado sklenile 3. oktobra v Klingenthalu.