Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak:
Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak: "Na streljanju bi morali narediti več, da bi lahko računali na boljšo uvrstitev. Sam sem štartal že precej zadaj in ko sem v daljavi pred seboj zagledal Bolgara in Belorusa, mi je bilo takoj jasno, da bom moral pošteno pohoditi plin. Poskušal sem priboriti kar čim več mest, da bi bila uvrstitev videti spodobno. Streljal sem hitro, tudi več tvegal, zato sem tudi popravljal stoje. Razlika med desetim in šestnajstim mestom je bila zares velika, zato več ni bilo mogoče storiti." Foto: MMC RTV SLO
Norveška
Norveški biatlonci so opravili s konkurenco. Foto: EPA
Legendarnemu Björndalnu gre odlično
Slovenski biatlonci v štafeti 14.

Norvežani v zasedbi Velle Christiansen, Ole Einar Björndalen, Tarje Boe in Emil Hegle Svendsen so slavili pred Švedi in Rusi.

Slovenija je nastopila v postavi Simon Kočevar, Klemen Bauer, Janez Marič in Jakov Fak. Slab je bil že začetek, saj je prvi v štafeti Kočevar predal kot 17. Bauer je zaostanek še povečal, Marič pa je po kazenskem krogu štafeto predal na 16. mestu. Fak je v zadnji predaji kljub popravljanju v stoje zmanjšal zaostanek in pridobil dve mesti, več pa ni šlo.

Velepec: Sprejeli smo tveganje z neizkušenim Kočevarjem
"Štirinajsto mesto res ni dobro, četudi vemo, da jih je bilo še trinajst za nami. Imeli smo samo enega razpoloženega tekmovalca, ki mu je uspelo v zaključku nadomestiti dve mesti, kar trije pa so opravili slabše, kot so zmožni. Morali smo prevzeti tudi nekaj tveganja, ko smo v prvo predajo postavili neizkušenega tekmovalca, ki je prvič nastopil v štafeti v svetovnem pokalu. Upali smo, da bo tempo bolj počasen in bo uspel držati priključek z glavnino. Malo je imel tudi smole, saj je izgubil palico, ki mu jo je povozil sotekmovalec in še tam izgubil nekaj časa. Minuta in pol zaostanka po njegovi predaji niti ni tako veliko, a predaja na 19. mestu res ni bila najbolj spodbudna. Težko se je potem tudi preostalim tekmovalcem zbrati in motivirati za nadaljevanje tekme, saj gre bolj za lovljenje rezultata in potem se vrstijo tudi napake," je slovenski nastop ocenil glavni trener Uroš Velepec.

Ukrajinke pred Nemkami in Francozinjami
Na ženski tekmi, na kateri ni bilo slovenske ekipe, je bila Ukrajina prepričljiva zlasti na strelišču in je s 56 sekundami zaostanka premagala Nemčijo. Tretje mesto je osvojila Francija. Odločitev o stopničkah je padla na zadnjem streljanju. Ukrajinka Olena Pidgrušna je z odliko opravila streljanje in imela pred tekmicami debelo minuto naskoka. Rusinja Olga Zajceva pa je po kazenskem krogu morala predse spustiti Nemko in Francozinjo.

V nedeljo zasledovanje
V nedeljo se bodo biatlonci za slovo od Hochfilzna pomerili še v zasledovanju. Ženska tekma s Tejo Gregorin, Andrejo Mali in Anjo Eržen se začne ob 11.30, moška pa ob 13.30. Slovenske barve bo branil le Jakov Fak.

Štafeta (M), 4 x 7,5 km:         *     
 1. NORVEŠKA         1:19:50,8 (0+10)  
    Christiansen/Björndalen/Bö/Svendsen
 2. ŠVEDSKA              +19,3 (0+5)   
    Eriksson/Ferry/Lindström/Bergmann  
 3. RUSIJA                21,1 (0+10)  
    Volkov/Ustjugov/Šipulin/Mališko    
 4. AVSTRIJA              45,3 (0+10)  
 5. FRANCIJA              58,3 (2+9)   
 6. NEMČIJA               59,5 (2+6)   
 7. ČEŠKA               1:00,4 (0+3)   
 8. ŠVICA               1:21,4 (0+6)   
...                                    
14. SLOVENIJA           3:39,6 (1+6)   
    Kočevar/Bauer/Marič/Fak            
     * - kazenski krogi + poprave      
Štafeta (Ž), 4 x 6 km:           *   
 1. UKRAJINA         1:13:09,2 (0+3) 
 2. NEMČIJA              +56,3 (1+7) 
 3. FRANCIJA            1:00,8 (0+7) 
 4. RUSIJA              1:09,2 (1+9))
 5. NORVEŠKA            1:49,7 (0+11)
 6. SLOVAŠKA            1:52,3 (1+11)
     * - kazenski krogi + poprave    
Legendarnemu Björndalnu gre odlično
Slovenski biatlonci v štafeti 14.