Tit Štante se je okitil z bronom v half pipu oziroma snežnem žlebu. Foto: Arhiv OKS
Tit Štante se je okitil z bronom v half pipu oziroma snežnem žlebu. Foto: Arhiv OKS

17-letnik je na prizorišču v Oslu osvojil tretje mesto v preizkušnji deskarjev prostega sloga v snežnem žlebu. Pred Štanteta sta se uvrstila le Američana Jake Pates in Nikolas Baden.

"Občutki so odlični, to je bil moj cilj in sem ga dosegel, tako da sem zadovoljen. V tem trenutku je vse skupaj težko opisati, verjetno bodo vsi občutki šele prišli za mano, mogoče danes ali jutri. Pogoji so bili dobri, tekma je bila pa kar težka, do zadnjega trenutka nisem vedel, ali bom tretji. Tako da sem šele v tretji vožnji potrdil uvrstitev na stopničke. Je bilo kar napeto. Po drugi vožnji sem bil šesti, s tretjo vožnjo sem izboljšal svojo oceno, tako da sem na stopničkah," je dejal Štante.

Skupno gre za osmo kolajno mladih slovenskih športnikov na zimskih mladinskih olimpijskih igrah. Pred štirimi leti v Innsbrucku na premierni izvedbi zimskih mladinskih olimpijskih iger so slovenski športniki osvojili sedem kolajn. Edino zlato zimsko mladinsko olimpijsko kolajno do zdaj je Sloveniji takrat priskakal smučarski skakalec Anže Lanišek.

Igre se bodo končale prihodnjo nedeljo. Glavni slovenski adut za kolajno je skakalka Ema Klinec.