Andreja Slokar. Foto: Reuters
Andreja Slokar. Foto: Reuters

Časovna razlika jo je sicer malce zdelala, a nasmešek ostaja njen zaščitni znak. Poškodba prednjih križnih vezi v levem kolenu iz oktobra lani, ki ji je vzela prejšnjo sezono, je zdaj preteklost.

"O poškodbi smo se veliko pogovarjali, ko sem se prvič vrnila na sneg, zdaj pa je že normalen ritem in niti ne razmišljamo o tem," je za TV Slovenija povedala 25-letna Ajdovka.

Tudi letošnje priprave niso minile brez nevšečnosti. V Saas-Feeju si je pri padcu na treningu zlomila palec na desni roki. "Zdaj je že vse v redu," miri zmagovalka dveh tekem za svetovni pokal.

Priprave v Ushuaii označuje kot uspešne. V zimskih razmerah je lahko veliko smučala in se znotraj ekipe tudi dobro ujela z Ano Bucik.

"Iskreno, nisem tako suverena kot pred dvema letoma, kar je normalno, saj nisem smučala vso zimo. Sem ena izmed tistih tekmovalk, ki mora smučati, da se počuti samozavestno. Priznam pa, da je kar lepo biti del ekipe. Dinamika je malce drugačna, z Ano se res dobro razumeva."

Na veleslalomu v Söldnu 28. oktobra ima namen startati, se pa za zdaj bistveno bolje počuti na slalomskih smučeh. "V slalomu se počutim precej domače. Ne bom rekla, da bom jutri zmagala, a me občutki v slalomu res veselijo."

Do začetka sezone bo poskušala še naprej čim več smučati, čeprav imajo zaradi visokih temperatur težave z iskanjem primernih terenov.

Andreja Slokar si je zlomila palec na desni roki, v slalomu pa se že počuti domače