Andreja Slokar je lani v svetovnem pokalu dosegla dve zmagi. Foto: AP
Andreja Slokar je lani v svetovnem pokalu dosegla dve zmagi. Foto: AP
Sorodna novica Poškodba Andreje Slokar na treningu, sezona naj bi bila zanjo končana

Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da jo v nedeljo že čaka operacija v Innsbrucku. Tekmovalka iz Ajdovščine je prav danes dopolnila 25 let.

Andreja Slokar je na treningu v Val Senalesu v Italiji padla in si poškodovala levo koleno. Najprej so v bolnišnico v Meranu opravili magnetno resonanco, po kateri je napovedana operacija v Innsbrucku. Šele potem bo več znanega, kako bo potekala rehabilitacija.

Že pred tem si je pri padcu na treningu v Saas Feeju 21. septembra desno koleno poškodovala Tina Robnik, ki se bo na sneg lahko vrnila šele v začetku prihodnjega leta. Za söldensko uverturo sezone pa je vprašljiva tudi Meta Hrovat zaradi bolečin v desnem kolenu, ki si ga je poškodovala marca na veleslalomu v Lenzerheideju.

Štirje Slovenci v Söldnu

Za nastop v Söldnu so tako za zdaj zanesljivi slovenski udeleženci Ana Bucik in Neja Dvornik pri ženskah in olimpijski podprvak Žan Kranjec ter Štefan Hadalin pri moških.

Slokar je v prejšnji sezoni navdušila z dvema zmagama, prvencema: na paralelnem veleslalomu 13. novembra lani v Lech/Zürsu ter nato še na finalnem slalomu 19. marca v Meribelu, kjer bo prihodnjega februarja tudi svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

Slalomska specialistka je minulo sezono končala kot osma slalomistka in 23. smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala lanske sezone. Sölden bo 22. oktobra gostil ženski in naslednji dan še moški veleslalom za premierne točke svetovnega pokala v alpskem smučanju 2022/23.