Žan Kranjec je bil v Söldnu že dvakrat tretji. Foto: Reuters
Žan Kranjec je bil v Söldnu že dvakrat tretji. Foto: Reuters

Na tradicionalnih veleslalomih na ledeniku Rettenbach bodo v soboto in nedeljo tako nastopili Ana Bucik, Neja Dvornik, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Dekleta so imela v pripravah na sezono obilo smole. Tina Robnik se je poškodovala že septembra in mora počivati vsaj do januarja. Andreja Slokar si je prejšnji teden strgala kolenske vezi in so jo že oprerirali. Sezona je zanjo izgubljena.

Sölden že tri desetletja premiera v zimo

Meta Hrovat čuti bolečine v kolenu. Te so posledice poškodbe marca na tekmi v Lenzerheideju. "Meta Hrovat ima vnetje patelarne vezi v kolenu. S trenerjem Denisom Šteharnikom se je odločila, da ne bo šla na start v Söldnu," je pojasnil vodja panoge Miha Verdnik.

V soboto bosta tako slovensko vrsto predstavljali veleslalomski rezervistki Ana Bucik in Neja Dvornik, ki sta lansko uverturo v Söldnu končali brez točk.

"Zadnji teden v Val Senalesu so bili pogoji izjemno težki. Tam je zelo zahtevna strmina in tudi sam sneg ni bil najbolj enostaven. Zame je zelo dobrodošlo, da je bilo teh zavojev v strmini nekoliko več. Ker potrebujem nekoliko več časa, da v sami strmini začnem dobro smučati. Mislim, da sem naredila dober trening, in upam, da mi uspe še kaj dodati ta teden. V Söldnu pa bo potrebno startati sproščeno. Tekma pride zelo hitro, vsakemu zagotovo še nekaj manjka. A mislim, da če bom smučala kot na treningih, bom lahko zadovoljna," je povedala Bucik, ki je bila januarja na veleslalomu v Kronplatzu deveta.

Ana Bucik veliko trenirala na strmih terenih
Sölden te dni kaže idilično podobo, toda vremenska napoved je za konec tedna slaba. Foto: Bergfex.si
Sölden te dni kaže idilično podobo, toda vremenska napoved je za konec tedna slaba. Foto: Bergfex.si

Kranjec: Na vsaki tekmi grem na polno

Pri slovenski adut je olimpijski podprvak Žan Kranjec, ki je lansko ledeniško uverturo končal na tretjem mestu. "Glavni cilj? Vsako tekmo svetovnega pokala se poskusim maksimalno dobro pripraviti in 'oddirkati'. Cilji so vsaka tekma svetovnega pokala in svetovno prvenstvo," je dejal Kranjec, ki bo uvodni veleslalom v Söldnu začel v elitni sedmerici na startu prve vožnje.

"Ni lahka tekma, vem, kaj mi je v preteklosti prinašalo dobre rezultate, moram prikazati najboljše smučanje, ki ga znam," je še povedal Kranjec, ki je bil v Söldnu dvakrat tretji, prvič leta 2019. "Optimistično grem na tekmo, sproščen sem, ampak tudi čutim, da je tekma blizu," je še dodal.

Na nedeljski tekmi bo nastopil tudi Hadalin, ki se v svetovni pokal vrača po daljši odsotnosti. Startal bo v spodnji polovici nastopajočih.

Oba dneva se bo prva vožnja začela ob 10.00, finale pa ob 13.00. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Kranjec glavni slovenski adut na ledeniku Rettenbach