Tina Maze se lahko po podpisu pogodbe brezsrkbno pripravlja na novo sezono. Foto: BoBo
Tina Maze se lahko po podpisu pogodbe brezsrkbno pripravlja na novo sezono. Foto: BoBo
Na Podutiški za spremembo mirno poletje
Mir v ekipi Tine Maze: pogodba podpisana
Tina Maze: Kozmus, pazi se me, če ne dobiš zlata

V lanski sezoni je bilo med ekipo Tine Maze in Smučarsko zvezo Slovenije veliko trenj, zdaj pa so zamere pozabljene. Pogoji za podpis pogodbe so bili vzpostavljeni potem, ko je nekdanji predsednik SZS-ja Tomaž Lovše na bančni račun Tine Maze nakazal zadnji obrok v višini 60 tisoč evrov, na katerega so v ekipi Team to aMaze čakali poldrugo leto.

Mazejeva se bo lahko brez slabe volje pripravljala na novo sezono, v kateri bo poskušala izzvati Lindsey Vonn in osvojiti veliki kristalni globus. Vrhunec sezone bo februarja, ko bo na svetovnem prvenstvu v Schladmingu branila zlato medaljo v veleslalomu. Na Zgornjem Brniku se je s Tino Maze in z direktorico Smučarske zveze Slovenije (na novega predsednika zveze bo treba počakati do konca septembra) pogovarjala Polona Bertoncelj.


Ste imeli veliko dogovarjanj, je bilo veliko težav pri sestavljanju pogodbe?
Pošteno povedano, sama tega nisem delala. Zahvaliti se moram odvetniku Damjanu Terpinu, ki nam pomaga zadnja leta. On se je z Barbaro pogovarjal in se mu zahvaljujem, da nam je pomagal, saj sama ob vseh treningih nisem imela časa, sem pa seveda spremljala in držala pesti, da bi pogodbo čim prej podpisali.

S čim ste v pogodbi najbolj zadovoljni?
S podpisi, da gremo lahko naprej, da imamo omogočene pogoje za delo, kot smo jih imeli lani, in da ne bomo trepetali za vsako stvar, ali bomo lahko šli ali ne, da nam ni treba o tem razmišljati, ampak se osredotočim le na uspehe, na treninge, na končen rezultat. Vemo, da je smučanje drag šport, žal zahteva tudi finančna sredstva. Vesela sem, da imam omogočene pogoje za naprej.

Tina gre torej mirno v novo sezono ...
Mirno. 'Trgamo' vsak dan, treniram, vsak dan se borim sama s seboj. To mi vliva dodatno pozitivno energijo.

Kako se Tina Maze v teh vročih dneh zavzeto pripravlja na novo sezono in kako Primožu Kozmusu v šali sporoča: "Pazi se me, če ne dobiš zlata (na olimpijskih igrah)," si oglejte v desnem videoposnetku.

Pogovor z Barbaro Kürner Čad
Ste tudi vi tako zadovoljni kot Tina?
Seveda. Zadovoljni smo, da smo končno prišli do rešitve, do podpisa. Pričakujemo dobre odnose in mirnejšo sezono tako za Tino kot za zvezo. Glavne stvari so dogovorjene, kar je dobro tudi zaradi sponzorjev.

Katere so te glavne stvari?
Poleg finančne podpore, ki jo nudimo Tini, so v pogodbi tudi obveznosti, ki jih mora opraviti za skupne sponzorje. Nekako nam je to uspelo uskladiti z njenim ritmom priprav, kar je zelo pomembno.

Na Podutiški za spremembo mirno poletje
Mir v ekipi Tine Maze: pogodba podpisana
Tina Maze: Kozmus, pazi se me, če ne dobiš zlata