Tina Maze je na Pohorju že dobila dva veleslaloma. Foto: EPA
Tina Maze je na Pohorju že dobila dva veleslaloma. Foto: EPA
Pohorje
Tekmovanje za Zlato lisico velja za eno najbolje organiziranih v karavani svetovnega pokala. Foto: MMC RTV SLO
Mazejeva se ozira proti Zlati lisici,

Mednarodna smučarska zveza je že pred dnevi potrdila, da tekmovanje bo, rahlo sneženje v zadnjih dneh pa to le še potrjuje. "Sicer nas te snežinke bolj motijo, kot pa nam koristijo, ampak proga je že pripravljena," je zatrdil vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

Osem avtobusov navijačev Tine Maze
Slovenski navijači največ pričakujejo od Tine Maze, ki bo imela veliko podpore, saj naj bi samo iz Koroške prišlo osem avtobusov njenih navijačev. Na pohorski strmini bodo nastopile še Ana Drev, Maruša Ferk, Sara Globočnik, Katja Jazbec, Ilka Štuhec, Katarina Lavtar in Ula Hafner.

Morebitna megla ne bo ovira za tekmo
"Uradni trening bo najverjetneje v petek ob 10.00, vendar če bo FIS mnenja, da je bolje, če treninga ne bi izvedli, potem tega ne bomo izvedli za vsako ceno. Proga je sicer dobro pripravljena, ravno danes zaključujemo postavljanje zaščitnih ograj, trudimo se, da bi bila za turistično smučanje proga prevozna vsaj do trikotne jase. Tekmovanje bi lahko izvedli tudi v primeru megle, saj imamo žaromete, odpadlo pa bi lahko v res izjemnih ekstremnih razmerah," je še povedal Bedrač.

Nekoliko skrajšana veleslalomska proga
Veleslalomska proga je v primerjavi s preteklimi leti nekoliko krajša, saj so organizatorji
skupaj s FIS-om ustreznejše startno mesto določili že poleti. Veleslalom naj bi bil glede na postavitev dolg med 1:15 in 1:20 (višinska razlika 400 m), posamezna vožnja slaloma pa naj bi ob višinski razliki 198 m trajala po grobih ocenah približno 50 sekund.

Prilagodili so se smučarjem v Wengnu
Sobotna vožnja veleslaloma bo zaradi tekmovanja v Wengnu zamaknjena, prva vožnja bo tako na sporedu ob 11.00, druga pa tri ure pozneje. Termina nedeljskega slaloma pa sta 9.15 in 12.15.

Dobiček okrog 100.000 evrov
Proračun tekmovanja je tako kot v zadnjih štirih letih ocenjen na 1,2 milijona evrov, sredstva pa prireditelji zagotavljajo z izvajanjem mednarodnih pogodb in z lastnim marketingom. Organizatorji načrtujejo, da naj bi jim tekmovanje prineslo približno 100.000 evrov dobička.

Za zabavo po poskrbljeno
Pestro bo tudi v središču mesta, kjer bo na Trgu svobode spremljevalni program, kjer bodo ob 18.00 žrebali številke. V petek bo na žrebanju številk za veleslalom za vzdušje skrbela skupina Soulfingers, dan pozneje pa bo na žrebanju slalomskih številk igrala skupina Kingston.

Mazejeva se ozira proti Zlati lisici,