Tina Maze je zelo nasmejana že zaradi konca napornih kondicijskih priprav. Zdaj se bo lahko povsem posvetila svoji prvi ljubezni - smučanju. Foto: EPA
Tina Maze je zelo nasmejana že zaradi konca napornih kondicijskih priprav. Zdaj se bo lahko povsem posvetila svoji prvi ljubezni - smučanju. Foto: EPA
Andrea Massi
Andrea Massi vleče glavne niti v Tinini ekipi. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Mazejeva okrepila ekipo

Dvakratna olimpijska podprvakinja iz Vancouvra je tik pred odhodom na snežne treninge na Novo Zelandijo o prenovljenem Team to a-Maze povedala tole: "Na prvih treh skupnih treningih smo se zelo dobro ujeli in nastala je nova energija v ekipi. Uvedenih je bilo veliko novosti, preizkušali smo veliko novosti na smučeh in drugih materialih. Sedaj nas čaka vadba na Novi Zelandiji, kamor gremo 17. avgusta in bomo tam ostali teden dlje kot lani. S seboj bom vzela ogromno parov smuči in upam, da bomo imeli dobro vreme, saj so tam proge za hitre discipline zelo dobre. Na zadnjih treningih sem že uživala v hitrosti in ni bilo strahu kot običajno na začetku sezone."

Od ustanovnih članov zraven le še Massi
Vodja Tinine ekipe Andrea Massi, s Smučarsko zvezo Slovenije je pred časom sklenil dveletni dogovor, je povedal, da bo skušal tudi Magoniju zagotoviti dveletno pogodbo, Kapš pa je uradni serviser Stöcklija, opremljevalca Mazejeve, njena ekipa pa ga še dodatno sofinancira. Po dogovoru z novim predsednikom zveze Tomažem Lovšetom, po katerem ima Korošica poseben status, zveza plačuje tudi njeno ekipo (plači za oba trenerja in polovico vseh stroškov). Po koncu zadnje sezone jo je zapustil serviser Andrej Perovšek, ki je bil skupaj z Massijem pred dvema letoma njen ustanovni član, prav tako ni več zraven trenerja Jureta Hafnerja.

"Stara ekipa je bila zelo dobra"
"Stara ekipa je bila zelo dobra in nove ni bilo lahko sestaviti. Vesel sem, ker se je po dogovoru z Lovšetom v delo ekipe dejavno vključila tudi zveza, čeprav imamo še vedno avtonomijo in tudi svoje sponzorje, ki za zvezo niso sporni. Imeli smo že tudi tri pripravljalne tabore; v Stelviu smo vadili tudi superveleslalom, v Vittenburgu smo testirali smuči za slalom, v Zermattu pa smo imeli trening s slovensko moško ekipo za hitre discipline," je dejal Massi.

Misli usmerjene proti Garmischu
Glavno tekmovanje prihajoče sezone je svetovno prvenstvo v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je 27-letnica zadnjo sezono sklenila v velikem slogu s šestim mestom v slalomu (skupno je bila četrta, v slalomski razvrstitvi pa šesta): "To bo najpomembnejša tekma naslednje sezone. Misli so usmerjene tja, kjer je bila ob koncu prejšnje sezone generalka. Opravila sem jo dobro in med drugim premagala Nemke, ki so mi preprečile višje uvrstitve na zadnjih velikih tekmah."

"Med seboj smo se zelo dobro ujeli"
"Zelo sem zadovoljen, ker sem v tej ekipi, s katero sem že lani sodeloval pri vadbi na Novi Zelandiji in na olimpijskih igrah. Vem, kako velike stvari je naredila ta majhna ekipa. Prepričan sem, da bo letos še bolje. Zaradi tega, ker so cilji zelo visoki, je tveganje zaradi morebitnega neuspeha za trenerja sicer večje kot v manj ambicioznih okoljih. Prepričan pa sem, da je Mazejeva odlična športnica in smo na dobri poti, saj smo se med seboj zelo dobro ujeli," je dejal Magoni, ki je imel že pripravljeno pogodbo s Poljaki, vendar se je na koncu odločil za Tinino ekipo.

Mazejeva okrepila ekipo