Rok Marguč se je v Moskvi takole veselil tretjega mesta. V ruski prestolnici je bil leta 2011 že drugi. Foto: EPA
Rok Marguč se je v Moskvi takole veselil tretjega mesta. V ruski prestolnici je bil leta 2011 že drugi. Foto: EPA
Marguč prvič letos na zmagovalnem odru
Nastop Marguča v malem finalu Moskve

Marguč je v malem finalu premagal Italijana Edwina Corattija. Marguč se je tako veselil petih stopničk v karieri, tretjič je bil tretji.

Marguča je v polfinalu izločil Italijan Roland Fischnaller, ki se je veselil tudi skupne zmage. V finalu je namreč ugnal Benjamina Karla.

Brez finala sta ostala Tim Mastnak, ki je zasedel 28. mesto, in Jure Hafner, ki je bil diskvalificiran.
Pomagal trening na skakalnici
"Končno mi je tudi na tej specifični tekmi uspelo priti med najboljše. Doslej te tekme nisem maral, lani sem celo rekel, da v Moskvo ne bom več nikoli potoval. Res, da sem bil v Moskvi že drugi, a na drugi progi, to pa sem sovražil. Od zdaj je ne bom več, veliko zaslug za to pa ima tudi trening na skakalnici v Kreischbergu, kjer je bila proga podobna. Enostavno ta kratka, sprinterska proga napak ne oprošča, a jaz jih na srečo nisem naredil veliko. Najboljšo vožnjo sem opravil v četrtfinalu, pred katerim me je presenetilo, da si je Felicetti v zadnjem trenutku premislil in izbral modro progo, ki naj bi bila bolj ohranjena. A sta si bili progi kar enakovredni,"
je dejal Marguč.

V ženski konkurenci je slavila Švicarka Patrizia Kummer pred rojakinjo Ladino Jenny. Tretja je bila Čehinja Ester Ledecka.

Nordijski kombinatorec Jelenko 23.
Nemec Eric Frenzel je dobil drugo tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Seefeldu, s čimer je ponovil petkov uspeh, v letošnji sezoni pa je to že njegova četrta zmaga in vodi v svetovnem pokalu. Drugo mesto je spet osvojil Japonec Akito Watabe, sicer vodilni po skoku, tretji pa je bil še en Nemec Fabian Riessle. Marjan Jelenko ni ponovil petkovega uspeha (10. mesto), a je osvojil nove točke svetovnega pokala. Potem ko je bil po skoku 20., je v teku izgubil še tri mesta in končal na 23. mestu, za zmagovalcem je zaostal dve minuti in 48 sekund. Gašper Berlot je vse upe za dober izid končal na skakalnici, na koncu je zasedel 45. mesto.

Marguč prvič letos na zmagovalnem odru
Nastop Marguča v malem finalu Moskve