Jekaterina Jurjeva, Magdalena Neuner in Tora Berger so bile junakinje zadnje ženske posamične tekme na SP-ju v Östersundu. Foto: EPA
Jekaterina Jurjeva, Magdalena Neuner in Tora Berger so bile junakinje zadnje ženske posamične tekme na SP-ju v Östersundu. Foto: EPA
Magdalena Neuner
Magdalena Neuner je bila v teku razred zase. Foto: Reuters
Dijana Grudiček Ravnikar
Dijana Grudiček Ravnikar je zgrešila kar pet strelov. Foto: Tomaž Šušteršič
Gregorinova zadovoljna s 14. mestom

21-letna Nemka je brezhibno opravila oba strelska nastopa leže, potem pa zgrešila štiri strele. Ujela jo je Norvežanka Tora Berger, a Neunerjeva je bila v teku precej hitrejša in na koncu slavila za tri sekunde. To je že njena peta zlata medalja na svetovnih prvenstvih. Bron je osvojila Rusinja Jekaterina Jurjeva.

Na cilju je bila povsem izčrpana
"Nikoli še nisem tekla tako težkega zadnjega kroga. Tora je bila nepopustljiva. Mislila sem, da bom morala kar bruhati, tako sem se izčrpala. Pustila sem jo mimo, potem pa sem na vzponih napadala in naredila malce razlike. Na strelišču sem poizkusila misliti na druge stvari, uspelo mi je kar dobro," se je smejalo nemški špornici leta, ki je lani v Anterselvi osvojila tri zlate medalje. V nedeljo bi lahko ponovila ta dosežek, saj so Nemke velike favoritinje v štafetni preizkušnji.

"Na koncu ni bilo prav nobene taktike. Napadala sem, kolikor močno sem mogla. No, ni šlo. Neunerjeva je bila predobra zame. Kljub temu sem svoje prve medalje tukaj zelo vesela," je dejala 27-letna Bergerjeva.

Gregorinova je bila zadovoljna
Teja Gregorin je na drugem postanku leže zgrešila dvakrat, na zadnjem streljanju pa še enkrat. "Forma se vzpenja. Že tretjič zapored sem pokazala dober nastop. Žal mi je za zgrešena strela leže, kjer sem morda naredila napačno korekcijo. Tudi tek je precej boljši. Na začetku prvenstva me je Finka z lahkoto prehitela v zadnjem krogu, danes pa sem jaz njo. Ni razloga za nezadovoljstvo."

Veter povsem zmedel Dijano
Dijana Grudiček Ravnikar je bila po prvem streljanju tretja, potem pa petkrat zgrešila in končala na 25. mestu. "Tako čudno je pihalo, da enostavno ni šlo. Kot vselej je potrebno tudi nekaj sreče, ki je danes nisem imela. Še dobro, da je serviser odlično pripravil smuči," je nastop ocenila Ravnikarjeva.


Skupinski štart, 12,5 km (Ž):
* 1. M. NEUNER NEM 39:36,5 (4) 2. T. BERGER NOR +3,0 (1) 3. J. JURJEVA RUS 29,5 (2) 4. V. SEMERENKO UKR 33,6 (1) 5. H. JONSSON ŠVE 51,0 (2) 6. M. GLAGOW NEM 57,0 (3) 7. Č. LIU KIT 57,5 (3) 8. K. WILHELM NEM 1:05,5 (4) 9. M. PONZA ITA 1:09,6 (2) 10. A. AHATOVA RUS 1:17,3 (4) ... 14. T. GREGORIN SLO 1:31,3 (3) 25. D. GRUDIČEK RAV. SLO 3:05,5 (5) * - zgrešeni streli/kazenski krogi Skupni vrstni red po 18. tekmi: 1. A. HENKEL NEM 576 točk 2. S. BAILLY FRA 542 3. M. GLAGOW NEM 532 4. K. WILHELM NEM 531 5. M. NEUNER NEM 524 ... 15. T. GREGORIN SLO 244 24. D. GRUDIČEK RAVN. SLO 147 71. A. MALI SLO 2
A. G.
Gregorinova zadovoljna s 14. mestom