Bode Miller je izgubil mlajšega brata, ki je tekmoval v deskarskem krosu in je sodil v krog kandidatov za Soči 2014. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Bode Miller je izgubil mlajšega brata, ki je tekmoval v deskarskem krosu in je sodil v krog kandidatov za Soči 2014. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Policija okrožja Mammoth Lakes je objavila, da je znani športnik v ameriških "deskarskih" krogih umrl v nedeljo. Vzrok smrti Chelona Millerja oblasti še preiskuje, da pa okoliščine smrti ne zbujajo sumov, so zatrdili policisti. Domnevajo, da je športnik umrl zaradiepileptičnega napada.

Tragedija po najuspešnejši sezoni kariere
29-letni "Chilly" se je potegoval za mesto v olimpijski reprezentanci ZDA za Soči 2014. Na Veliki nagradi ZDA (državnem prvenstvu) v začetku marca v Canyonsu v Utahu je Miller v deskarskem krosu zasedel 4. mesto, v letošnji zimi pa je v isti discplini tudi dobil tudi "tour", ki ga organizira in vodi nekdanji ameriški alpski smučar Daron Rahlves.

"Chelone Miller je bil prizadeven vrhunski športnik, ki je v pretekli deskarski sezoni naredil velik napredek. Globoko smo užaloščeni ob novici in njegovi smrti, pri čemer izrekamo sožalje celotni družini Miller," je v izjavi za javnost zapisal predsednik smučarske zveze ZDA Bill Marolt.

Najverjetnejši vzrok smrti - posledice poškodbe iz leta 2005
Leta 2005 je Chelone Miller doživel hudo nesrečo med vožnjo z motokrosističnim motorjem. Enajst dni je preživel v komi, zaradi možganskih poškodb pa je večkrat nenadoma omedlel. Pred leti je ravno v Mammoth Laksu tako padel okoli 10 metrov globoko, ker je omedlel med vožnjo s sedežnico. Ob koncu njegove najuspešnejše sezone v karieri je z bivalnikom začasno živel pri prijatelju, od koder se je nameraval še podati na tekme na Aljaski.

Chelone je bil šest let mlajši od veliko uspešnejšega brata Bodeja Millerja, dobitnika petih olimpijskih medalj in dvakratnega skupnega zmagovalca svetovnega pokala v alpskem smučanju. 35-letni Bode je zaradi poškodb izpustil preteklo sezono in naj bi se vrnil pripravljen na čim boljše nastope v Sočiju.