Ilka Štuhec je v izjemni lanski sezoni med drugim postala svetovna prvakinja v smuku. Poleg tega je sedemkrat zmagala v svetovnem pokalu in v skupnem seštevku osvojila drugo mesto. Foto: BoBo
Ilka Štuhec je v izjemni lanski sezoni med drugim postala svetovna prvakinja v smuku. Poleg tega je sedemkrat zmagala v svetovnem pokalu in v skupnem seštevku osvojila drugo mesto. Foto: BoBo

"Po temeljitem pogovoru in analizah smo sklenili, da trenutno kakovost smučanja v veleslalomu še ni na takšni ravni, da bi se izplačalo nastopiti na tako težki tekmi, kot je Sölden. Dlje bomo ostali v Pitztalu, kjer se bomo osredotočili na kakovosten trening in si prizadevali še dvigniti raven pripravljenosti," je odločitev sporočil trener Štuhčeve Grega Koštomaj. Štuhčeva bo sicer prihodnji teden obiskala Sölden, kjer bo 26. oktobra sodelovala na dogodku svojega pokrovitelja.

Dokončna odločitev o nastopu v Leviju bo padla na začetku novembra
Začetek sezone za svetovno prvakinjo v smuku se torej premika na Levi, kjer bo 11. novembra na sporedu prvi slalom sezone. Po besedah Koštomaja je pripravljenost v slalomu nekoliko boljša, saj je Štuhčeva precejšen del priprav pred letošnjo sezono namenila treningu najbolj tehnično zahtevne discipline. Končna odločitev o nastopu v Leviju bo padla na začetku novembra.

1. decembra smuk v Lake Louisu
Štuhčeva sicer s svojo ekipo v četrtek začenja treninge v Pitztalu, zadnja dva dni pa sta bila prosta zaradi potrebnega počitka po poti iz Saas Feeja. V Pitztalu se bo ekipa bolj osredotočila na trening hitrih disciplin. Razmere so za zdaj še zelo dobre, konec tedna pa se obetajo izdatnejše snežne padavine. "Do odhoda v Kanado na začetek tekem v hitrih disciplinah načrtujemo še krajši odmor, še en blok kondicijskih priprav. Nato se znova vračamo na trening v Pitztal, kjer bomo tako rekoč popolnoma usmerjeni v trening hitrih disciplin," sklepni del priprav napoveduje Koštomaj. Prva tekma v hitrih disciplinah bo 1. decembra v Lake Louisu (Kanada), kjer se bodo dekleta pomerila v smuku. Lani je Štuhčeva prav v Lake Louisu začela svoj šampionski pohod z dvema zmagama zapored.