Stara Bloudkova velikanka je še vedno v skrajno zanemarjenem stanju, a očitno se Planici le obetajo lepši časi. Foto: MMC RTV SLO
Stara Bloudkova velikanka je še vedno v skrajno zanemarjenem stanju, a očitno se Planici le obetajo lepši časi. Foto: MMC RTV SLO
Pomemben dogodek za Planico

"Današnji dan je nova pomembna stopnička pri gradnji nordijskega centra Planica. Najtrši oreh je seveda lastništvo nad zemljišči. V začetku leta smo zagotovili 2,9 milijona evrov za odkup zemljišč in danes izvedli prvi odkup. Gre za večje površine. V naslednjih tednih se bomo dogovarjali z agrarno skupnostjo, nato bomo šli v naslednje faze," je med drugim povedal minister Zver.

Do leta 2010 naj bi bil center zgrajen
Odkup zemljišč naj bi bil končan v mesecu in pol, minister pa je še enkrat poudaril, da si želi, da bi zemljišča prodali vsi lastniki. Na ministrstvu pričakujejo, da bodo letos uredili vso potrebno dokumentacijo, glavnina gradbenih del pa naj bi se izvajala v letih 2009 in 2010. V ospredju bo seveda ureditev skakalnic in tekaških prog za vrhunske športnike, mlade perspektivne športnike in seveda tudi rekreativce.

Žerjav: To je zgodovinski trenutek
"Pred dobrim letom in pol smo se dogovorili za gradnjo centra. Danes je prišlo do zgodovinskega trenutka za Planico, Rateče, občino Kranjska Gora in tudi Slovenijo. Planica je več kot dolina športnih skakalnic, je eden od simbolov slovenskega športa," je med drugim poudaril kranjskogorski župan Jure Žerjav, ki je bil med pobudniki, da je tudi občina prenesla zemljišča v Planici na državo.

C .R.

Pomemben dogodek za Planico