Dolina pod Poncami je tretji konec tedna v marcu tradicionalno prizorišče najbolj množične športne prireditve v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Dolina pod Poncami je tretji konec tedna v marcu tradicionalno prizorišče najbolj množične športne prireditve v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Avtobusni krožni promet
Več težav kot pri prihodu je mogoče pričakovati ob odhodu, zato prireditelji upajo na pomoč sonca, ki lahko dlje časa zadržal obiskovalce pod Poncami. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Sobota je že 77 let tradicionalno najbolj obiskan dan na planiški prireditvi. Pod letalnico bratov Gorišek pričakujejo več kot 20 tisoč obiskovalcev, ki si bodo ogledali moštveno tekmo skakalcev.

Prenose finala svetovnega pokala v Planici si lahko ogledate na TVS 2 in MMC-jevem portalu.

Za soboto dopoldne je napovedano suho vreme z delno oblačnostjo, ki naj bi jo pogosto prekinjalo sonce, temperatura naj bi se gibala okoli 5 stopinj Celzija. Napovedano vreme bo ugodno vplivalo na termiko vetra, kar naj bi smučarjem skakalcem omogočilo daljše polete kot na petkovi tekmi.

Kdor prvi pride, prvi melje
Prireditelji pozivajo obiskovalce Planice, naj se pravočasno odpravijo od doma. Najbolj zgodnje navijače z osebnimi avtomobili bodo celo spustili v Tamar. Za večino bodo na voljo parkirišča v Ratečah in Kranjski Gori, ki se bodo zapirala glede na zapolnjenost.

Posrkbljeno je za brezplačni prevoz z avtobusi iz Kranjske Gore. Zaradi gneče ob lanski soboti so tokrat še povečali število avtobusov, ki bodo imeli v režimu krožnega prometa prednost pred drugimi. Krožna avtobusna linija se začenja na avtobusni postaji v Kranjski Gori, nato pa sledijo običajne postaje (hotel Kompas, Podkoren, Rateče).

Za prijetno preživet dan v Planici sta potrebna potrpežljivost ter upoštevanje redarjev in policistov, ki bodo urejali promet že od avtocestnega izhoda za Kranjsko Goro na Hrušici.

Sobota, 19. marec - moštvena tekma:
9.00 Poskusna serija
10.15 Prva serija
... Finalna serija
Nastop skupine Mambo Kings