Maskota zimskih olimpijskih iger leta 1984 je bil nepozabni Vučko. Foto: EPA
Maskota zimskih olimpijskih iger leta 1984 je bil nepozabni Vučko. Foto: EPA
V Sarajevu imajo nove olimpijske načrte

Zob časa in vojna sta pustila globoke brazde na olimpijskih prizoriščih iz leta 1984, a v mestu so že začeli izvajati številne projekte. Na Bjelašnici končujejo dela na modernih hotelskih objektih. To naj bi bil del velikopoteznega načrta olimpijskega parka na Bjelašnici, Igmanu in Trebeviću. Skupna vrednost naj bi bila kar 150 milijonov evrov. Obeta se posodobitev sedežnic in tudi skakalnic.

Čez štiri leta že v koledarju FIS-a
Glavna želja je hitra vrnitev na koledar zimskih prizorišč tekem svetovnega pokala. "Pričakujemo, da bi lahko že leta 2016 imeli tekmo svetovnega pokala. Pred kratkim so nas obiskali predstavniki Mednarodne smučarske zveze. Odšli so zelo zadovoljni," je v pogovoru s Stanetom Kosom za TV Slovenija dejal vodja obnove olimpijskih prizorišč Slavko Maleć.

Kandidatura Sarajeva ni prišla v ožji izbor za zimske olimpijske igre leta 2014 (zmagal je Soči) in leta 2018 (zmagal je Pjeongčang), še leto dni pa imajo časa za oddajo kandidature za igre leta 2022. Obeta se ostra konkurenca, saj so na širšem seznamu Nica, München, Oslo, Krakov/Zakopane, St. Moritz/Davos, Barcelona in Lvov.

V Sarajevu imajo nove olimpijske načrte