Goran Janus je določil sedmerico, ki bo dobila priložnost na prvi postojanki letošnje sezone svetovnega pokala v Wisli. V ekipi je tudi Timi Zajc. Foto: MMC RTV SLO
Goran Janus je določil sedmerico, ki bo dobila priložnost na prvi postojanki letošnje sezone svetovnega pokala v Wisli. V ekipi je tudi Timi Zajc. Foto: MMC RTV SLO

Na Poljsko, kjer bo prvič premiera sezone svetovnega pokala, bodo odpotovali Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek, Tilen Bartol, ki je poleti zagotovil kvoto sedmega skakalca, in poletni državni prvak Timi Zajc, ki bo tako pri 17 letih debitiral na tekmah najvišje ravni.

Mesta v ekipi za tekmi na Poljskem si ni uspel izboriti najboljši slovenski skakalec v lanski zimi Domen Prevc, ki je bil lani šesti v skupnem seštevku. Najmlajši izmed bratov Prevc, ki je letos dopolnil 18 let, je lansko sezono začel fantastično, ko je dobil uvodno tekmo v Ruki, na prvih treh preizkušnjah pa se je kar trikrat zavihtel na najvišjo stopničko. Rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi je nato nosil prav do januarskih tekem v Wisli.

Po koncu poletne sezone so reprezentantje odšli na aktivni oddih na Tenerife, nato pa se hitro vrnili na skakalnice, in sicer v Oberstdorf, kjer že tradicionalno opravijo prve skoke na ledeni smučini pred novo sezono.

Smučarska zveza je na četrtkovi seji potrdila proračun za sezono 2017/18. Skupno načrtujejo za 11,819 milijona evrov prihodkov in 11,752 milijona evrov odhodkov.

Po "trening kampu" v Oberstdortu je (včeraj popoldne in danes dopoldne) sledil še preizkus ledene smučine v Kranju.

Skakalce v Wisli prihodnji konec tedna najprej čakajo kvalifikacije, nato sobotna ekipna tekma pod žarometi in še nedeljska posamična tekma.

Svetovni pokal se bo prvič začel v Wisli, karavana se bo nato podala proti severu Finske, v Ruko.

Program v Wisli, petek, 17. novembra:
16.00 Uradni trening (2 seriji)
18.00 Kvalifikacije

Sobota, 18. novembra:
15.00 Poizkusna serija
16.00 Ekipna tekma

Nedelja, 19. novembra:
14.00 Poizkusna serija
15.00 Posamična tekma