Moška reprezentanca pred odhodom na Finsko. Foto: Biatlonska zveza
Moška reprezentanca pred odhodom na Finsko. Foto: Biatlonska zveza

Velepec opozarja, da je letošnja sezona posebna, neznank je veliko, a tudi prva tekma ne bo dala odgovorov o dejanski formi. "Vnaprej bi rad povedal le, da si seveda želimo dober nastop in da smo delali dobro. Ne glede na jutrišnje dosežke pa bo prezgodaj za ocene in ena tekma ni razlog za evforijo ali pa veliko razočaranje," pravi Velepec.

Biatlonci v soboto začenjajo novo sezono

Tudi zato, ker v Kontiolahtiju ni bilo prave priložnosti za primerjavo s tekmeci, saj so biatlonci priložnost za trening dobili šele v sredo.

V smučino Fak, Bauer, Tršan in Dovžan
V moški konkurenci bodo na posamični tekmi priložnost dobili Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan. Brez tekme je ostal Alex Cisar. "To se je vedelo že vnaprej. Alex je imel težave s poškodbo kolena in izgubil je kar kakšnih 14 dni kakovostnega treninga, nato je bil zaradi okužbe s koronavirusom še 10 dni v karanteni in jasno je, da mu kakšen trening še manjka." Če bo moški del ekipe nastopil dobro, na nedeljski sprinterski tekmi sprememb ne bo.

V ženski konkurenci Klemenčičeva, Einfaltova in Vindišarjeva
Na ženski tekmi bodo nastopile Polona Klemenčič, Lea Einfalt in Nika Vindišar.

Velepec: Naš cilj je biti najboljši na Pokljuki

Velepec priznava, da je letošnja sezona zaradi pandemije novega koronavirusa že v uvodu posebna. "Rusi bodo šli v sezono brez adutov Antona Babikova, ki se je okužil, in Jevgenija Garaničeva, s katerim si deli sobo. Zaradi okužbe ne bo Slovakov, Romunov, Moldavcev ... Testiranja so prisotna na vsakem koraku, vsi moramo v petek pred tekmo še na en test in po tej plati je tudi to adrenalinsko in psihično zelo naporno."

Moška posamična tekma se bo v soboto začela ob 11. uri, prenos pa bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Ženska preizkušnja se bo začela ob 14.20.