Češkim prirediteljem kot običajno nagaja sunkovit veter, hkrati pa v Krkonoših tudi sneži. Foto: EPA
Češkim prirediteljem kot običajno nagaja sunkovit veter, hkrati pa v Krkonoših tudi sneži. Foto: EPA

Tekmovalna žirija je ob 17.30 končno odpovedala sobotno tekmovanje, ki ga ob močnih sunkih vetra ni bilo mogoče varno izvesti. Po prvotnem programu bi se morala prva serija začeti ob 16. uri, predtem pa bi morali opraviti tudi poskusno serijo. Po novem sta v nedeljo predvideni kar dve tekmi v smučarskih poletih, a hkrati je v Harrachovu napovedan tudi nov vetrovni dan. Odpovedana tekma naj bi se začela ob 9. uri, druga pa ob predvideni 14. uri.

Z vetrom prekleta Čertova hora
Na severu Češke zopet kraljuje veter, obenem pa v Krkonoših še sneži. V Harrachovu bi morali izvesti deveto tekmo v smučarskih poletih za svetovni pokal, a so bili Čehi zaradi nepredvidljivega in predvsem premočnega vetra prisiljeni odpovedati že šesto tekmo ob vznožju Čertove hore (Hudičeve gore).

Hvala zmagovalec kvalifikacij
V petek je na visoke cilje Slovencev opozoril mladinski svetovni prvak Jaka Hvala, ki je bil s poletom 203,0 m najdaljši med kvalifikanti. Skozi kvalifikacijsko sito se je prebil tudi Matjaž Pungertar, ki je pristal pri 183,5 m in zasedel 20. mesto.

Kranjec vodi v posebnem seštevku
Robert Kranjec (173,5), ki je v Vikersundu zmagal in osvojil tretje mesto, ter Jurij Tepeš (197,5) in Peter Prevc (185,5), ki sta bila na Norveškem na drugi tekmi peta, so bili neposredno uvrščeni na tekmo, saj so vsi v prvi deseterici v specialni razvrstitvi svetovnega pokala v poletih. Kranjec trenutno skupaj z Gregorjem Schlierenzauerjem vodi.

Slovenci so dobro nastopili tudi v serijah za trening. Najdaljši je bil z 202,5 metra skupaj s Kotom Kranjec, meter in pol krajši je bil Tepeš, obakrat sta bila med najboljšimi tudi Prevc in Hvala.

.

SKUPNI VRSTNI RED, POLETI (2/7)      
                                     
 1. R. KRANJEC         SLO        160
  . G. SCHLIERENZAUER  AVT        160
 3. S. AMMANN          ŠVI        130
 4. M. NEUMAYER        NEM        112
 5. A. STJERNEN        NOR         82
 6. K. STOCH           POL         81
 7. J. TEPEŠ           SLO         74
 8. P. ZYLA            POL         66
 9. S. FREUND          NEM         55
10. P. PREVC           SLO         50