Najboljši z nedeljske zasledovalne tekme: Simon Schempp, Martin Fourcade in Jakov Fak. Foto: MMC RTV SLO
Najboljši z nedeljske zasledovalne tekme: Simon Schempp, Martin Fourcade in Jakov Fak. Foto: MMC RTV SLO
Fak v zasledovanju napredoval na 3. mesto
Fak poskrbel za 10. slovenske stopničke v tej zimi
Fak presrečen po nastopih v Hochfilznu
Fak v zaključku do tretjega mesta

Na prvem streljanju je bila vodilna skupina biatloncev, med katerimi na startu – razen J. T. Boeja - praktično ni bilo razlike, 100-odstotno uspešna. Odlično je streljal tudi Bauer, ki je tudi s hitrim tekom napredoval za 12. mest in tako zasedel 29. mesto.

Drugo streljanje se je izteklo podobno, tako da je Boe odšel naprej s 26,5 sekunde prednosti pred Fakom, zelo blizu pa so bili Nemec Schempp, Norvežan Svendsen in Francoz M. Fourcade. Bauer je bil na drugem streljanju enkrat nenatančen, kar je pomenilo, da je zdrsnil na 34. mesto.

Prvo streljanje stoje se je za Jakova izteklo odlično, saj je bil znova izjemen, Boe pa je zgrešil enkrat in nazadoval na četrto mesto. Mesti za našim biatloncem sta tako zasedala Fourcade in Schempp, ki sta s 100-odstotnim streljanjem zaostala 1,5 oziroma 3,6 sekunde. Bauer je zgrešil dvakrat. Fourcade si je pred zadnjim streljanjem pridobil nekaj prednosti pred Fakom in Schemppom in nato tudi odlično opravil svojo nalogo. Vseh pet tarč je pokril tudi Schempp, medtem ko je Jakovov tretji strel zgrešil tarčo.

Po zgrešenem strelu ni kaj dosti razmišljal
Francoz je v zadnji krog odšel z osmimi sekundami prednosti pred Nemcem, med Boejem in Fakom je bilo samo 0,6 sekunde razlike, blizu pa je bil tudi Rus Šipulin. Bauer je medtem ponovno zadel vseh pet tarč in napredoval na 38. mesto. Boe je v zadnjem krogu že prehitel Faka, naš biatlonec pa se ni želel sprijazniti s četrtim mestom. Na zadnjem zahtevnem vzponu je našel zadnje atome moči in s silovitim tekom prehitel Norvežana ter tako v cilj prišel tretji, za Fourcadom in Schemppom. Klemen je bil na koncu 36. Jakov, ki na lestvici svetovnega pokala trenutno zaseda odlično tretje mesto, je po tekmi dejal: "Po tistem zgrešenem strelu nisem kaj dosti razmišljal, sem samo nadaljeval, kot sem moral. Zgodilo se je, ampak iz tega moraš narediti najboljše." O zadnjem vzponu, na katerem si je priboril stopničke, pa je povedal: "Pravzaprav sem bil tam zelo utrujen, tako da se moram zahvaliti mami in očetu za tako dobre gene."

Uživali so v takšni tekmi
Glavni trener Uroš Velepec pa je o razburljivi preizkušnji dejal: "Mi smo seveda uživali v takšni tekmi. Lepo je, da imaš tekmovalca ves čas med prvimi. Bilo je seveda tudi stresno, saj so fantje v špici perfektni strelci in tekači in med takimi ne smeš delati napak. Upam sem, da bo Jakov med tistimi, ki bodo zadevali in se ne bodo ustrašili. Vse je naredil tako, kot je treba, izvlekel je maksimum, saj strelsko prej ni bil tako siguren. Na koncu je bilo pa infarktno, veseli smo, da je v zadnjem krogu prehitel Norvežana in Rusa."

Hochfilzen

Zasledovalno (M), 12,5 km:          * 
 1. M. FOURCADE       FRA  32:53,7 (0)
 2. S. SCHEMPP        NEM     +4,1 (0)
 3. J. FAK            SLO     10,9 (1)
 4. J. T. BOE         NOR     16,2 (2)
 5. A. ŠIPULIN        RUS     28,5 (1)
 6. T. BOE            NOR     45,1 (1)
 7. A. BIRNBACHER     NEM     48,8 (2)
 8. D. LANDERTINGER   AVT     56,2 (3)
 9. O. MORAVEC        ČEŠ     56,5 (2)
10. D. MALIŠKO        RUS   1:02,6 (2)
...                                   
36. K. BAUER          SLO   3:11,1 (3)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi  
                                      
Skupni vrstni red, moški (5/25):     
 1. M. FOURCADE       FRA         216
 2. E. H. SVENDSEN    NOR         203
 3. J. FAK            SLO         196
 4. S. SCHEMPP        NEM         192
 5. O. MORAVEC        ČEŠ         167
32. K. BAUER          SLO          68
                                     
Fak v zasledovanju napredoval na 3. mesto
Fak poskrbel za 10. slovenske stopničke v tej zimi
Fak presrečen po nastopih v Hochfilznu
Fak v zaključku do tretjega mesta