Tim-Kevin Ravnjak dokazuje, da je izjemen talent. Iz Kreischberga se bo vrnil s svojo prvo medaljo na velikih članskih tekmovanjih. Foto: Reuters
Tim-Kevin Ravnjak dokazuje, da je izjemen talent. Iz Kreischberga se bo vrnil s svojo prvo medaljo na velikih članskih tekmovanjih. Foto: Reuters

18-letni Ravnjak, aktualni mladinski svetovni prvak, je zbral 89,25 točke. Zmagal je Avstralec Scotty James z 91,50 točke, srebrni Kitajec Jivej Žang je imel na drugem mestu 89,50 točke, Ravnjak je torej za srebrom zaostal le za 0,25 točke.

Ravnjak je kljub bolezni oziroma težavam s kašljanjem, ki ga pestijo od zadnjih priprav, svojo nalogo odlično opravil že v prvi vožnji. 82 točk je zbral takoj na začetku, izkupiček pa ga je uvrščal na tretje mesto, za Jamesom in Žangom. V drugi vožnji sta se pred svetovnega mladinskega prvaka iz Sierre Nevade 2012 in Valmalenca 2014 vrinila še Hiraoka in Avstralec Kent Callister.

V zadnji vožnji na zmagovalni oder
Mladi Velenjčan, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 osvojil osmo mesto, je pred svojim zadnjim nastopom izgubil še eno mesto, pred njega se je vrinil olimpijski in svetovni prvak, Švicar Louri Podladtchikov. A tam ni zdržal dolgo. Ravnjak je v tretji vožnji še popravil svoj točkovni izkupiček in se z 89,25 točke prebil na zmagovalne stopničke.

Zadnje štiri dni ni spal
"Navdušen sem nad celotnim dnevom, zelo sem vesel, kar sem pokazal. Zadnji teden in pol sem imel velike težave z zdravjem, zadnje štiri dni ne spim. Imam pomanjkanje energije in koncentracije. Zbral sem se, dal vse od sebe, to se je pokazalo na tekmi. Izvedel sem najboljšo vožnjo, kar sem jo lahko. Počistil sem vse napake iz prve vožnje, za kar so me sodniki nagradili. Ne bi mogel biti srečnejši. Konkurenca je bila huda, še hujša kot na OI. Videlo se je, da so fantje napredovali. V bistvu smo vsi zelo napredovali. Tudi vremenske razmere so nam oteževale zadeve, deževalo je pred in med treningom, tudi med samo tekmo. To je velik dejavnik, ki je vplival na vožnjo. Za vse so bili pogoji enaki. Najboljši so bili tisti, ki so pokazali najboljšo vožnjo. Zelo sem srečen," je bil zgovoren Velenjčan, ki je bil pred začetkom prvenstva predviden, da nastopi v vseh treh disciplinah; poleg snežnega žleba še v snežnem parku in skokih. A ne bo.

"Kreischberg zapuščam z zelo pozitivno energijo. Zdaj se pa moram iti domov pozdravit in pripravit na druge tekme. Zaradi zdravja bom izpustil ti tekme. Nisem se niti pripravljal na slopestyle in big air. Moram se pozdraviti in pripraviti na druge tekme snežnega žleba, ki zame zdaj najbolj štejejo," je sklenil zvezdnik slovenskega deskanja prostega sloga.

Zlato v ženski konkurenci je osvojila Kitajka Šjuetong Caj, srebro Španka Queralt Castellet, bron pa Francozinja Clemence Grimal.

Preostali slovenski tekmovalci so izpadli v sobotnih kvalifikacijah.

Ravnjak prideskal bron v Kreischbergu
Prva vožnja Tima Kevina Ravnjaka
Druga vožnja Tima Kevina Ravnjaka
Vožnja Tima Kevina Ravnjaka za bron
Ravnjak prideskal bron v Kreischbergu
Prva vožnja Tima Kevina Ravnjaka
Druga vožnja Tima Kevina Ravnjaka
Vožnja Tima Kevina Ravnjaka za bron