Rok Benkovič je že pri 21 letih končal kariero. Foto: EPA
Rok Benkovič je že pri 21 letih končal kariero. Foto: EPA
Benkovič skočil prvič po koncu kariere

Benkovič, svetovni prvak na mali skakalnici v Oberstdorfu leta 2005, se je udeležil tradicionalne pomladanske tekme Stari orli, ki jo prirejajo v smučarsko skakalnem centru v Sebenjah. "Prišel sem zato, da spet vidim prijatelje. Tudi skočiti je bilo prav fajn," je povedal 25-letni Kamničan, ki je po skoku na 25-metrski skakalnici podrsal.

Pred svojo poslovilno tekmo je skakalne občutke obudil tudi Primož Peterka, ki ima tudi pred tako majhnimi skakalnicami spoštovanje: "Na malih 20-metrskih skakalnicah me je bilo po navadi bolj strah skočiti kot na 120-metrski!"

Peterki so sicer takšne sproščene prireditve všeč: "Zaradi druženja, zaradi skokov in da vidim stare kolege, ki so bili v reprezentanci, ko sem začenjal kariero. "

Dvakratni zmagovalec svetovnega pokala v smučarskih skokih je letos končal kariero, poslovilno tekmo pa bo pripravil 2. julija v Kranju.

Tam bodo nastopili tudi sedanji člani slovenske reprezentance, sta obljubila Jernej Damjan in Robi Kranjec. Na tekmi v Sebanjah sta opravljala le vlogo sodnika. Damjan se je pošalil, da sta bila zelo stroga, Kranjec pa, da je žirija upoštevala tudi vetrovne odbitke.

Benkovič skočil prvič po koncu kariere