Aljaž Vodan je na tekmi skakalcev zasedel četrto mesto. Foto: SUSA/Andrej Peunik
Aljaž Vodan je na tekmi skakalcev zasedel četrto mesto. Foto: SUSA/Andrej Peunik

Aljaž Vodan je na posamični tekmi osvojil četrto mesto in zaostal le za Japoncem Nakamuro, Rusom Maksimočkinom in Avstrijcem Lacknerjem. Andraž Modic je bil peti, v finale pa se je uvrstil tudi Anže Lavtižar, ki je končal na 16. mestu. Sicer je po prvi seriji Vodan držal tretje mesto, Modic pa je v drugo poskrbel za skok po lestvici navzgor, saj je bil po prvi seriji štirinajsti.

"Ciljal sem na uvrstitev med prvo deseterico. S četrtim mestom sem zadovoljen, čeprav mi je seveda žal, da nisem bil vsaj tretji. Pri drugem skoku sem morda malce zamudil, tako da je gotovo nekaj grenkega priokusa. Ampak sem vseeno vesel," je po tekmi povedal Vodan. Uvrstitve slovenskih skakalcev so dober obet pred nedeljsko ekipno tekmo, ki se bo prav tako zgodila v skakalnem centru Sunkar v Almatyju.

Nekoliko dlje od stopničk so se razvrstili alpski smučarji, ki so opravili kombinacijo. Med ženskami Ana Zimšek superveleslalomske vožnje ni končala, Desiree Ajlec pa je osvojila skupno 8. mesto. Pri moških je Žan Kralj končal na 15., Jan Napotnik pa na 20. mestu. Smučarsko dogajanje se bo v Kazahstanu nadaljevalo v petek z ženskim veleslalomom.

V četrtek bo za edini slovenski nastop na 28. zimski univerzijadi poskrbela umetnostna drsalka Daša Grm. Celjanka je s kvalifikacijami opravila zanesljivo in se z oceno 48.81 ter 12. mestom zanesljivo uvrstila v finale.