Lindsey Vonn je rekorderka po številu zmag na ženskih tekmah svetovnega pokala. Foto: EPA
Lindsey Vonn je rekorderka po številu zmag na ženskih tekmah svetovnega pokala. Foto: EPA

Direktor Mednarodne smučarske zveze Atle Skaardal je bil junija skeptičen, da bo Vonnova dobila dovoljenje. "To pomeni zelo velik izziv. Moramo delovati v duhu enakopravnost. Torej, če bi ženskam dovolili tekmovati med moškimi, bi morali dovoliti tudi, da moški tekmujejo med ženskami. Nisem prepričan, da je to smer, v katero bi radi šli. Gre za zelo zapleteno temo. Prepričan sem, da bodo o tem vsi še enkrat premislili," je povedal Skaardal.

Vonnova je v svetovnem pokalu dosegla 77 zmag. Do rekorda Ingemarja Stenmarka ji manjka še devet prvih mest. Vonnova je na začetku leta razlagala, da bi bilo tekmovanje z moškimi simboličen dosežek. "Vem, da ne bi zmagala, bi pa rada vsaj poskusila. Menim, da sem si z dosežki v svetovnem pokalu zaslužila, da dobim vsaj možnost," je dejala Vonnova.

Mednarodna smučarska zveza jo je novembra leta 2012 že zavrnila, da bi nastopila na moški tekmi svetovnega pokala v ZDA. Morda ji pa tokrat le uspe, tudi zato, ker je po prihajajoči zimi napovedala slovo z belih poljan.